Intelligente zwembadsturing

Verheugt u zich ook al op de zomer? Het wordt nog leuker wanneer uw zwembad een minimum aan onderhoud vraagt!

Volledig geautomatiseerde zwembadsturing voor een maximaal comfort

De Loxone AquaStar Air is de modernste 6-wegs terugslagklep ter wereld en laat u – in combinatie met de Loxone Miniserver of Miniserver Go – toe uw zwembad volautomatisch en intelligent te sturen in uw Loxone Smart Home.

 • eenvoudige bediening en controle van buitenaf met de gratis Loxone App
 • maximaal comfort in een mum van tijd door de volledig automatische en intelligente sturing en controle over uw zwembad
 • beste waterkwaliteit door regelmatige en automatische zwembadfilterreiniging
 • eenvoudige ingebruikname

Heeft uw zwembad nog geen intelligente sturing? Geen probleem! De AquaStar Air is steeds heel eenvoudig te integreren in uw woning – contacteer simpelweg uw vertrouwde Loxone Partner, leun rustig achterover en geniet volop van het zwemplezier.

Een verfrissende combinatie met veel mogelijkheden

Dankzij de verbinding tussen de Loxone AquaStar Air en uw Loxone Miniserver profiteert u van veel extra uitbreidingsmogelijkheden en Outdoor Highlights. Maak het uzelf gemakkelijk: Loxone neemt veel acties van u over in en rondom uw zwembad en tuin:

 • vult het zwembad indien nodig
 • waakt over de zwembadcover
 • zorgt automatisch voor spectaculair gekleurd licht wanneer u ’s avonds in uw tuin vertoeft
 • verwarmt het zwembad door bijvoorbeeld de PV of zonne-energie
 • controleert de ph/chloor dosering
 • stuurt het zonnescherm of zonnezeil
 • maakt het instellen van de jetstream mogelijk voor verschillende scenario’s (bv. dameszwemmen en herenzwemmen)
 • en veel meer

Plan nu samen met uw Loxone Partner uw zwembadsturing en geniet van puur zwemplezier! Laat de zomer maar komen!

Highlights van Loxone AquaStar Air

Filteren: het zwembadwater wordt via een pomp door zand gepompt. Dit zand fungeert als filter en haalt alle vuildeeltjes uit het water.

Backwash: een backwash volgt het omgekeerde pad van de filtratie. Het water komt langs de onderkant de zandfilter binnen en maakt al het vuil los. Dit vuil wordt nadien afgevoerd.

Spoelen: deze functie wordt na de backwash geactiveerd en verhindert dat overtollig vuil in het zwembadwater geraakt. Het zand zet zich terug op zijn plaats en er wordt een kleine hoeveelheid water gebruikt om alles schoon te maken.

Circulatie: bij een circulatie wordt de filter overgeslagen en loopt het water gewoon terug in het zwembad.

Leegmaken: met deze functie wordt op het einde van het seizoen het zwembad leeggemaakt.

Gesloten: in deze stand wordt geen enkel kanaal geopend.

Tal van interfaces

Temperatuurmeting: de AquaStar Air heeft een 1-wire interface. U kan dus een goedkope 1-wire temperatuursensor aansluiten.

Geïntegreerde outputs: er zijn tevens drie relay outputs die kunnen gebruikt worden voor verlichting, warmtepompen, jetstreams en meer.

Geïntegreerde inputs: daarnaast zijn er twee vrije analoge inputs voor bijvoorbeeld een druksensor om het waterniveau te meten.

Filterpomp en afvoerklep: de AquaStar Air heeft bovendien aansluitingen voor de sturing van een filterpomp en afvoerklep.

Verdere info en highlights vindt u in detail terug op onze online webshop.

Help! Mijn zwembad heeft geen intelligente sturing! Wat nu?

Om te beginnen: een upgrade is mogelijk!
Elke klant met een Loxone Smart Home die onze technologie al gebruikt in zijn woning heeft door onze Loxone AquaStar Air de mogelijkheid om zijn bestaande, manueel te bedienen zwembad om te toveren in een “Smart Pool”. Dit zonder grote inspanningen. In de meeste gevallen kan aan de bestaande manuele filter een PRAHER backwashventiel gebouwd worden en dit zonder demontage. De rest gebeurt door de slimme Air Technologie van Loxone en door de reeds voorgeprogrammeerde functiebouwstenen die door Peraqua als “Loxone Starterspakket” en “Starterspakket plus” aangeboden worden. Voor meer info of hulp: info@peraqua.com of www.peraqua.com.

Profielfoto van Loxone Benelux
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c, 2560 Nijlen