Het geheim van een goed Monoblock® zwembad

Wist u dat bij veel producenten van monoblock zwembaden de zijwanden van het bad schuin zijn? Waarom is dit zo? Dat leggen we u haarfijn uit in dit artikel!

Een zwembad met schuine wanden zorgt niet alleen voor een minder strakke uitstraling van uw tuin, maar dit heeft ook een negatieve gevolgen op de kwaliteit en het milieu. Deze fabrikanten zijn namelijk genoodzaakt om dit te doen omdat zij hun zwembaden in andere werelddelen laten produceren. De schuine wanden zorgen ervoor dat ze de zwembaden met grote aantallen in elkaar kunnen stapelen en zo naar Europa kunnen verschepen.

Dit betekent een groot risico voor de kwaliteit van het zwembad. Tijdens transport kan de grote druk op de wanden zorgen voor beschadigingen die niet altijd direct zichtbaar zijn. Eenmaal aangekomen in Europa, worden deze zwembaden zelfs voor langere periodes buiten opgeslagen. Bij koude, vochtige of extreem warme temperaturen is dit ook niet bevorderend voor de kwaliteit van het zwembad, integendeel zelfs.

 

Daarnaast zorgen strakke wanden niet alleen voor een modernere uitstraling, maar bieden deze ook meer stevigheid. Een schuine wand is namelijk veel gevoeliger voor scheuren. Bij Starline is dit allemaal niet het geval, want daar worden de zwembaden met strakke wanden op bestelling in België geproduceerd. De zwembaden worden tijdelijk binnen opgeslagen en van daaruit rechtstreeks bij uw thuis geleverd. En dit allemaal zonder dat het zwembad in elkaar wordt gestapeld of dat het een verre afstand heeft moeten afleggen. Zo bent u verzekerd van een strak zwembad van de allerbeste kwaliteit.

Voor een duurzame investering op lange termijn, bent u bij Starline aan het juiste adres.

Klik hier voor meer informatie over onze strakke wanden.