Foto: 2015/Tegelpaleis.jpg

Vloertegels om van te dromen

De enorme ontwikkeling in het gebied van de inkjet print-technologie laat de verbeelding van (porseleinen) tegelmakers nu al een tiental jaar op hol slaan.

Zowat alles wat vroeger onmogelijk was, is dat nu niet meer: van bijzondere patronen tot uitzonderlijke kleuren en texturen. Hieronder gaan we even dieper in op deze laatste trend. Textuur-variatie wordt immers van langsom meer dé troef van de moderne tegel.

Hout

Een voorloper en vaandeldrager van deze trend is ongetwijfeld de houtlook tegel. Zijn populariteit swingt de pan uit. De aandacht voor dit soort 'zachtere' texturen gaat hand in hand met meer minimalistische, matte of semi-gloss afwerkingen. Zij geven de tegel een meer toegankelijk, 'leefbaar' imago. Technologie is hier ondertussen ook zover gevorderd dat het moeilijk wordt om faux van echt te onderscheiden. Grijstonen overheersen het kleurenpallet. Wil je weten wat er nog allemaal kan met de moderne tegel, of zoek je zelf een tegel op jouw maat? Surf dan snel naar Tegelpaleis.nl.

Baksteen

Tegels die eruitzien als bakstenen bestaan al langer, maar overtuigende imitaties van bakstenen bekledingen zijn relatief nieuw. Zij worden meestal gebruikt als muurtegel en kunnen in tal van kleuren verschijnen. Populair is de matte, witte, enigszins verouderde look. 

Beton

Tegels met een betonpatroon worden elk jaar beter. De simpelste look is bovendien even effectief als betaalbaar. De iets duurdere design-tegels laten je ondertussen toe om een brede waaier van contexten te bekleden. Vaak kunnen de vloertegels hier immers probleemloos gekoppeld worden aan soortgelijke wandtegels.

Metallic

Een van de best verkopende looks is de metallic, 'Ferroker' look. Ferroker is een uniek soort blauw (eigen aan het gelijknamige merk), dat gecombineerd wordt met bruine, roestige accenten. De nieuwe series zijn misschien iets minder gewaagd, maar sommigen weten toch een interessante blend te creëren, zoals de Oxy-tegels, die een metallic schijn koppelen aan een lineair patroon. 

Natuursteen

Natuursteen is een absolute klassieker. Hij slaagt er in om elke ruimte een stijlvolle uitstraling te geven. Ook hun porseleinen imitatoren werden almaar beter. Zij wisten hun positie te bestendigen via een veelzijdig spel met de kleuren en texturen van hun origineel. 

Wil je weten wat er nog allemaal kan met de moderne tegel, of zoek je zelf een tegel op jouw maat? Surf dan snel naar Tegelpaleis.nl.

Reacties