Foto: 2018-01/tegels_tegelvloer.jpg

Tegels in je woonkamer

Toe aan een nieuwe vloer in je woonkamer? Kies je dan tapijt, parket, massief hout of toch maar laminaat? Misschien een idee vloertegels te overwegen?

Deze zijn geschikt voor bijna iedere soort ruimte en worden natuurlijk veelvuldig toegepast in badkamer, toilet en keuken, maar zijn ook uitermate geschikt voor je woonkamer.

Vloertegels zijn namelijk niet alleen erg hygiënisch en makkelijk in onderhoud, ze zijn ook nog eens waterbestendig, sterk en gaan bijzonder lang mee. Je hoeft je dus nooit meer zorgen te maken over spelende kinderen die krassen maken, naaldhakken of dat ene glas rode wijn. En dankzij een grote verscheidenheid aan beschikbare designs, uitvoeringen en materialen als keramiek of kunststof, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos en toepasbaar in vrijwel ieder interieur.

Ga je voor vloertegels in je woonkamer, denk dan van tevoren goed na over wat je precies wilt. En daarbij ben je niet klaar na de keuze van het materiaal zoals natuursteen, graniet of keramische tegels en de kleur, het motief en het design van de tegels. Vergeet bijvoorbeeld niet het formaat en ook de voegen in je overwegingen mee te nemen!

Natuursteen

Een veel-gekozen mogelijkheid voor de woonkamer is het toepassen van natuursteen in de vorm van bijvoorbeeld marmer en kalksteen, graniet, hardsteen, basalt, splijtsteen of leisteen waarbij iedere soort weer z’n specifieke eigenschappen wat betreft uitstraling en structuur heeft. En omdat het een echt product van de natuur betreft is er een enorme variatie wat betreft dikte en kleur. Hierdoor zijn de mogelijkheden zo goed als talloos en als je ziet hoe chique en tijdloos natuursteen is, lijkt de keuze snel gemaakt.

Keramisch

Keramische vloertegels, ook wel plavuizen genoemd, zijn in tegenstelling tot natuursteen-tegels echt mensenwerk. We onderscheiden meestal drie soorten:

1. Terracottategels op basis van in de oven gebakken klei;
2. Grestegels, een terracotta-tegel waaraan mineralen zijn toegevoegd;
3. Cementtegel, gebakken cement met een toplaag van verschillende motieven en kleuren.

Elk van deze soorten heeft specifieke eigenschappen, maar ze zijn alle prima toepasbaar in de woonkamer.

Houtlook

Een heel speciale toepassing van tegels in onder andere je woonkamer is de keramische tegel in houtlook. Hiermee kan je de warme uitstraling van hout met het comfort van keramiek combineren. Het is onderhoudsvriendelijk, relatief goedkoop, krasvrij en vuilafstotend en stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer vele jaren in perfecte staat te houden. En daarbij is het dankzij levensechte prints en de zogenaamde 'natural touch' waardoor ook de structuur voelbaar is, bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Vloerverwarming

Nog een voordeel van vloertegels: het is ideaal in combinatie met vloerverwarming, een manier van verwarmen die, als hoofdverwarming of bijverwarming, door steeds meer mensen wordt geprefereerd boven de traditionele CV-radiatoren. En dat is niet zo vreemd, want de voordelen zijn legio. Zo wordt de kamer met vloerverwarming gelijkmatig verwarmd, met een lage watertemperatuur. Dit zorgt voor een heel aangename temperatuur en minder luchtcirculatie en daardoor minder stof. En bovenop dat kun je ook nog eens 6 á 15 procent besparen op de energierekening.

Tegelhuis

Op zoek naar de perfecte tegels voor je woonkamer? Ga eens langs bij de showroom van Tegelhuis Montfoort in Waddinxveen (Zuid-Holland). Je vindt er een heel uitgebreid assortiment tegels voor een scherpe prijs. Zij helpen je graag persoonlijk, professioneel en snel aan de gewenste tegels.

Reacties