Original Style breidt Victoriaanse geometrische vloertegel-collectie uit


Original Style, de toonaangevende Britse leverancier van Victoriaanse geometrische vloertegels, heeft haar aanbod uitgebreid.

De nieuwe producten zijn speciaal uitgekozen om de veelzijdigheid van dit type vloer uit te lichten. Ook willen ze laten zien hoe de tegels gebruikt kunnen worden in zowel eigentijdse panden als oudere huizen. Uit onderzoek van Original Style is gebleken dat sommige huiseigenaren niet precies wisten hoe deze soorten vloeren gebruikt konden worden in een moderne setting. De nieuwe brochure is dan ook opnieuw ontworpen om het proces te ontsluieren en te laten zien wat allemaal mogelijk is.

Het nieuwe palet bevat drie grijze tinten: het donkere 'Revival Grey', het lichtbruingrijze 'Chester Mews' en 'Holkham Dune'. Verder is 'Pugin Blue' toegevoegd, een felle blauwe tint die gebaseerd is op tinten uit authentieke installaties. Deze tint kan worden gebruikt voor een vleugje kleur in simpelere patronen.

Victoriaanse vloertegels

Omdat Victoriaanse vloertegelpatronen bestaan uit afzonderlijke tegels, zijn de mogelijkheden onbegrensd. De nieuwe opties van Original Style bestaan onder meer uit grotere versies van bestaande vormen, zoals grotere rechthoeken en hexagons. Hiermee wordt het aanbod met patronen nog verder uitgebreid. Om wat suggesties te geven voor wat er allemaal mogelijk is, heeft Original Style een reeks patronen ontworpen die geweldig aansluit op meer eigentijdse kleuren. Voorbeelden zijn Scarborough, een chique visgraatontwerp, en Buckfastleigh, dat bestaat uit hexagons. Het bedrijf heeft in totaal meer dan twintig nieuwe patronen ontworpen.

Original Style heeft ook de traditionele decoratieven op haar handgemaakte tegels vernieuwd door een nieuw, monochroom kleurenpalet toe te voegen. Een voorbeeld is de Salisbury. Deze tegels waren eerder verkrijgbaar in Victoriaanse rode, groene en blauwe tinten maar nu ook in chique grijze, zwarte en witte patronen, die zorgen voor een modernere look. Verder zijn de randtegels in hetzelfde palet ook bijgewerkt, zodat de afwerking er gecoördineerd uitziet.

Meer informatie: www.originalstyle.com

Publicatiedatum: 17 december 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Verrassende creaties mogelijk met tegelvloer

Maak je tegelvloer persoonlijk.

Evoke Nero Deco Mix betonlook tegel

De Evoke Nero Deco Mix is een tegel met een unieke print in de maat 20x20x1 cm. ...

Cementine Black-White Mix keramiek tegel

De Cementine Black & White Mix NU € 53,56 p/m2 bij Totaaltegel! Speelse Ke...

Cementine Black-White 4 keramische tegel

De Cementine Black & White 4 is een Portugese Look Keramische tegel voor vlo...

Advertentie