Foto: 2015/Vloerenman.jpg

De voordelen van houtlook tegels

Houtlook tegels niet van hout te onderscheiden.

Simpel gezegd zijn houtlook tegels, tegels die er uitzien als houten parket. Zo combineren ze de (praktische) voordelen van keramiek of porselein met de typische houten look and feel. Sterker nog: de tegels zijn amper van echt hout te onderscheiden. Bovendien is hun houtlook lang niet hun enige voordeel.

Duurzamer

Feit is ten eerste dat houtlook tegels simpelweg duurzamer zijn dan echt hout. Dat krijgt tijdens zijn levenstijd erg te lijden onder schuivende meubels en stappende schoenen. Tegels zijn hier veel minder gevoelig aan. Vloeren die veel verkeer verwerken, zijn best gebaat bij die stevigheid. Ze blijven langer in goede staat. Duurzame houtlook tegels vind je o.a. bij Vloerenman.

Waterbestendig

De meeste mensen geven minstens hun badkamer graag een warm aanvoelen mee. Jammer genoeg is hout lang niet het perfecte materiaal in deze vochtige omgeving. Hout en water gaan niet zo goed samen. Houtlook tegels kunnen hier een oplossing bieden. Zij geven je de warme uitstraling van hout en de vochtbestendigheid van tegels.

Onderhoud

Houten vloeren vragen veel werk, zowel qua installatie als qua onderhoud. Je moet ze op regelmatige basis schaven, schuren, vernissen, verzegelen en herkleuren. Grondig schoonmaken blijft ondertussen relatief complex en soms zelfs onmogelijk. Geen van deze problemen ondervind je met houtlook tegels. Simpele reinigers volstaan om snel en efficiënt in te staan voor het dagelijks onderhoud. Bovendien moet je je geen bijkomende zorgen maken over aanvallen van termieten of aanverwanten.

Onbeperkte mogelijkheden

Houtlook tegels worden aangeboden in een grote variëteit van kleuren en texturen. De mogelijkheden zijn op korte tijd zowat eindeloos geworden. Nieuwe inkjet technologieën maken zelfs types van afwerking mogelijk die houten vloeren niet eens kunnen aanbieden. Dit kan met name een oplossing bieden voor liefhebbers van gerecycleerd hout. Door de populariteit is dat niet altijd even eenvoudig meer te vinden, of kan het erg duur worden. Dat geldt niet voor de faux varianten.

Betaalbaar

Die betaalbaarheid is overigens ongetwijfeld een laatste troef van de houtlook tegel. Ondanks de vele voordelen ten aanzien van echt hout, blijft hij een stuk goedkoper: op korte én op lange termijn.

Meer info over houtlook tegels? Surf snel naar de Vloerenman.

Reacties