Met deze tips kies je de vloer die bij jou past

Deze tips helpen je een passende vloer te kiezen, zo dien je te letten op de gezinssamenstelling, de ruimte, de verwachtingen en je persoonlijke wensen

De ruimte

Verschillende ruimtes vragen om verschillende vloeren. Voor de entree gebruik je bijvoorbeeld liever een harde en slijtvaste tegel waar vuil geen kans heeft. In de badkamer gebruik je weer liever een stroef oppervlak, zodat je niet zal uitglijden. In de keuken kan je beter geen gebruik maken van een tegel waar snel vlekken in trekken. De trap moet weer vele voetstappen kunnen doorstaan. Denk bij het kiezen van je nieuwe vloer dus goed na voor welke ruimte je het nodig hebt en wat daar handige eigenschappen voor zijn.

Gezin

Verder is het goed om rekening te houden met de gezinssamenstelling, zo heeft een ouder echtpaar andere behoeften dan een gezin met jonge kinderen. Jonge kinderen vallen vaker, dus daar zal een gladde vloer minder goed passen. Huisdieren zullen daar ook moeite mee hebben. Verder kunnen donkere terrastegels in de zomer flink warm worden door het zonlicht dat zij absorberen, kindervoetjes zullen daar ook minder goed tegen kunnen.

Verwachtingen

Bij natuursteen is geen enkele tegel hetzelfde, gezien het feit dat het een natuurproduct is en deze zich niet laat kopiëren. Het karakter van de vloer wordt bij deze steen bepaald door de unieke structuur. Verder is natuursteen tijdloos en niet aan mode onderhevig.

Keramische tegels daarentegen zijn geproduceerd vanuit klei, welke onder druk in een vorm wordt geperst. Keramische tegels worden bij hoge temperaturen gebakken, zo wordt het een zeer harde en duurzame tegel, waarbij de kleuren vantevoren zijn vastgesteld.

Persoonlijke wensen

Als laatste zijn de persoonlijke wensen uiteraard een belangrijke factor. Door rekening te houden met de eigen verwachtingen, kies je niet alleen voor mooi maar ook voor functioneel. De adviseurs van Nibo Stone vertellen je alles over alle aspecten, zoals de legwijze, het onderhoud en het materiaal. In de showrooms in Vianen en Venlo staan de adviseurs zes dagen per week klaar om advies te geven.

Gratis e-book vloertegels

Meer tips en vooral veel inspiratie vind je in het gratis ebook over vloertegels van Nibo Stone. Vraag het meteen aan via de website

Profielfoto van Nibo Stone vloeren
Nibo Stone vloeren
De Limiet 3, 4131 NR VIANEN
maandag
10:00 - 17:00
dinsdag
10:00 - 17:00
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
10:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten