Onderhoud plankenvloer

Het onderhoud van een houten vloer is sterk verbeterd door de jaren heen. Vroeger moest ieder jaar de boenwas worden bijgewerkt, nu gebruikt men hardwaxolie

Onderhoud planken vloeren

Het onderhoud van de planken vloeren is sterk verbeterd de laatste jaren. Vroeger werd er gebruik gemaakt van boenwas. Dit was niet bepaald de beste bescherming, bij een druppel water of dergelijke zag je meteen een kring. Je moest je hele vloer ook ieder jaar helemaal opnieuw inwrijven om toch een beetje bescherming te hebben. 

Vandaag de dag bestaat dit probleem niet meer. Wij van NOBEL Flooring maken gebruiken van Hardwaxolie om onze vloeren te beschermen. Hardwaxolie is water-en vuilafstotend, dit wil zeggen dat de omgestoten wijn of spaghettisaus boven op de plank blijft liggen en dus niet in je mooie planken vloer trekt. Daarom kunnen de planken vloeren van NOBEL Flooring perfect gelegd worden in keukens en badkamers.

Je kan de vloer gewoon "swifferen", stofzuigen en dweilen zoals je met een tegelvloer zou doen. Het is enkel belangrijk dat de juiste producten gebruikt worden. Zo mag er bijvoorbeeld geen Ajax of Dreft gebruikt worden.