Foto: 284851

Schoonmaaktips van SolidfloorTM

SolidfloorTM: uw houten vloer schoonmaken.

De grote schoonmaak, wie kent hem niet? De gordijnen van de ramen, vloerkleden en lopers uitkloppen. Alle ramen en deuren open voor frisse lucht. Meubels van de plek om ook zo bij de moeilijke plekjes te komen en natuurlijk mag het schoonmaken van de houten vloer niet ontbreken. Met slechts drie simpele stappen legt Solidfloor u uit dat ook uw houten vloer fris en schoon kan worden.

 

Stap 1 Stofzuig uw vloer
Vuil is de voornaamste reden van slijtage van houten vloeren. Verwijder daarom vuil en stofdeeltjes dagelijks van de vloer. Door een schoonloopmat buiten en binnen te leggen, voorkomt u dat vuil en zand krassen veroorzaken op de houten vloer. Regelmatig stofzuigen of met een zachte bezem vegen beperkt het risico van krassen.

Stap 2 Behandel de vloer met een houtreiniger
Na het grondig stofzuigen kunt u de vloer reinigen. Meng de SolidfloorTM intensieve houtreiniger in de juiste verhouding met (warm) water. Kijk voor de juiste verhouding op het etiket. Boen de houtreiniger met een witte pad, goed vochtig maar niet kletsnat, in het hout. Spoel de pad af en toe uit in het spoelwater. Laat de houtreiniger ongeveer 10 tot 15 minuten inwerken. Ververs het spoelwater. Neem met een uitgewrongen mop het losgeweekte vuil op. Spoel de mop regelmatig uit in het spoelwater. Na het dweilen de vloer volledig laten drogen (minimaal 4 uur bij kamertemperatuur) voordat u met het oliën kunt beginnen.

Stap 3 Zet uw houten vloer in de (hardwax) olie
Nadat de vloer goed gedroogd is, kan kunt u met het oliën van uw vloer beginnen . Afhankelijk van de afwerking van vloer dient u een oxidatieve olie of hardwax olie van SolidfloorTM te gebruiken. Uw dealer kan u hierover informeren. De werkwijze is gelijk. Vernevel met een sproeiflacon de onderhoudsolie op de vloer. Even in laten trekken. Masseer de onderhoudsolie met een schone en droge witte pad in het hout. Wrijf de vloer hierna volledig met een pluisvrije katoenen doek. Laat de vloer drogen. Na 4 tot 6 uur mag u de vloer weer intensief belopen.

Meer informatie: www.solidfloor.com

Publicatiedatum: 01 juli 2012

Reacties