Thermoskussens TONZON

De kruipruimte is vaak vochtig en de vloer zelf koud. Hiervoor bestaat een eenvoudige oplossing: TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens en Bodemfolie.

TONZON Vloerisolatiesysteem

Het TONZON Vloerisolatiesysteem met Thermoskussens heeft een veel groter effect op de vloertemperatuur dan pur- of piepschuim en daarmee ook de grootste energiebesparing.

Wie aan isolatie denkt, denkt vaak aan dikke dekens of platen die in een fabriek worden gemaakt. Het Nederlandse bedrijf TONZON is de uitvinder van het opvouwbare isolatiemateriaal waarbij de benodigde lucht pas op de plaats van bestemming in het materiaal wordt opgesloten. Je zou kunnen zeggen dat zij de thermosfles flexibel hebben gemaakt. Op basis van dit isolatieprincipe produceert het bedrijf al 33 jaar diverse soorten isolatiemateriaal. TONZON is in Nederland vooral bekend als de pionier op het gebied van vloerisolatie. Maar intussen worden ook voorzetwanden, daken en zelfs ligbaden geïsoleerd als een thermosfles.

Het thermosflesprincipe blijkt in de praktijk beter te werken dan het dekenprincipe. Zo heeft het TONZON Vloerisolatiesysteem met Thermoskussens een veel groter effect op de vloertemperatuur dan pur- of piepschuim en daarmee ook de grootste energiebesparing. De vloer wordt zelfs nog warmer dan de lucht erboven. Dit unieke effect wordt uitgelegd met een animatie die te zien op de site: www.tonzon.nl en op het YouTube kanaal TONZONHR. Een prettige bijkomstigheid van TONZON Vloerisolatie is ook dat er een einde komt aan de soms muffe geur vanuit de kruipruimte en dubbelglas dat beslaat, zelfs ’s nachts wanneer er niemand in de kamer is. Prettig is ook dat de bewoners tijdens het aanbrengen en de dagen er na gewoon in huis kunnen blijven omdat er geen giftige chemicaliën worden gebruikt.

TONZON Thermoskussens

De kruipruimte onder een vloer met vloerverwarming is warm. Dit is ook het geval bij vloeren die al een vloerisolatie hebben in de vorm van bijvoorbeeld EPS (piepschuim) of purschuim. Deze isolatie houdt niet alle warmte tegen. Daardoor reageert het verwarmingssysteem traag en is het energieverbruik te hoog. Voor dit probleem blijkt een even eenvoudige als afdoende oplossing te bestaan. Dat ontdekte Jan Cromwijk van DWA nadat hij bij hem thuis TONZON Thermoskussens had aangebracht. De kruipruimte werd niet meer warm en in de wintermaanden daalde het gasverbruik met meer dan 34%.

Met infraroodfoto's laat Tonzon het spectaculaire effect op de vloertemperatuur zien. Wanneer slechts een deel van de vloer wordt behandeld, ontstaan warme plekken die met blote handen/voeten gevoeld kunnen worden en altijd warmer dan zijn de rest van de vloer, zelfs wanneer niet wordt verwarmd. Het systeem biedt naast een aangenamer wooncomfort tevens een forse energiebesparing en een gezonder binnenmilieu. De vloer is altijd warmer en droger, ook langs de randen en onder de meubels. Daardoor daalt de behoefte aan aanvullende warmte en krijgen huisstofmijten nauwelijks nog een kans.

De werking berust op TONZON Thermoskussens, die onder tegen de vloer worden aangebracht. Deze Nederlandse uitvinding voorkomt de uitwisseling van warmtestraling tussen de onderkant van de vloer enerzijds en de kruipruimtebodem en de koudere funderingsmuren anderzijds. Het warmteverlies naar beneden wordt vrijwel volledig geblokkeerd. De vloer kan nu de stralingswarmte die het van het plafond ontvangt zodanig accumuleren dat het de lucht erboven gaat opwarmen. Er ontstaat een zeer gelijkmatige en comfortabel binnenklimaat dat vergelijkbaar is met dat van een etagewoning.

TONZON Thermoskussens in beeld

Meer informatie

Voor een offerte aanvraag of voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.tonzon.nl

Profielfoto van TONZON BV
TONZON BV
Ir. Schiffstraat 220, 7547 RD  Enschede