Foto: 2022/8809_PS500_naturgeoelt_Ambiente_R01_300dpi.jpg

Visgraatparket van MEISTER: elegant en natuurlijk!

Visgraatparket van MEISTER: elegant en natuurlijk! Visgraat als traditioneel legpatroon is al een tijdje terug in de mode.

02 November 2022

Geen wonder, want parketvloeren brengen elegantie en natuurlijkheid in elke ruimte. Met het juiste kliksysteem is het leggen ook relatief eenvoudig. Als meerlaags parket met HDF-kern is het visgraatparket ook bijzonder drukbestendig en zuinig met de natuur.

De MeisterParquet. longlife PS 500 vertaalt het traditionele "visgraat"-thema naar hedendaagse normen. Met het royale strookformaat (dekmaat: 710 x 142 mm) oogt het gelegde oppervlak tijdloos elegant maar ook huiselijk en modern. Lichte kleuren, zoals eik crèmewit gekalkt, zijn beschikbaar, evenals warm getinte eiken oppervlakken of Amerikaanse notelaar. De afwerking van de stroken is mat gelakt of natuurgeolied. Er zijn drie verschillende sorteringen: "vitaal" (grotere, gecorrigeerde noesten en scheuren voor een origineel karakter), "levendig" (met gecorrigeerde noesten en scheuren, speels van kleur en structuur voor een levendig totaalbeeld) of "harmonisch" (rustige uitstraling met weinig kleine knoesten).

MeisterParquet. longlife is met zijn HDF-tussenlaag ideaal voor het leggen op vloerwarming ook bij zwevende plaatsing, is bijzonder stil dankzij het hogere eigengewicht van de planken, en kenmerkt zich door een verbeterde indrukstabiliteit.

Kliksysteem Unizip: simpel en minder restmateriaal

Alle MEISTER-visgraatvloeren zijn uitgerust met het gepatenteerde Unizip-kliksysteem voor zwevende plaatsing. Het voordeel van Unizip: in tegenstelling tot conventionele klikverbindingen bij visgraatvloeren zijn er geen A- en B-planken, maar slechts één type plank. Dit minimaliseert verspilling en vergemakkelijkt het leggen, omdat in rijen zowel de langsveer als de groef in de legrichting kan wijzen, aangezien hetzelfde profiel aan beide kopse zijden zit.


Nog steeds trendy: lichte eiktint in Scandinavische stijl (eik harmonisch crèmewit gekalkt 8815 / geborsteld, mat gelakt)

Het gevarieerde visgraatparket vormt een mooi contrast met moderne architectuur met beton en glas (eik vitaal greige pure 8809 / geborsteld, natuurgeolied).

Meer van Meister
Reacties