string(1) "p"
Profielfoto van Belakos
Belakos
De Blokmat 15, 8281 JH Genemuiden
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Tapijt inspiratie

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm.

Ontdek de voordelen van tapijt

Tapijt wordt gemaakt van verschillende soorten materialen en is verkrijgbaar in vele kleuren en structuren. De keuze in tapijtsoorten is dan ook enorm. Om aan de wisselende vraag van de consument en de veranderende interieurstijlen te kunnen voldoen, worden steeds weer nieuwe ideeën ontwikkeld.

Met de structuur van het tapijt wordt bedoel de vorm van het poolmateriaal, de dikte of de fijnheid ervan en de dichtheid waarin de polen bij elkaar staan. Klik hier om meer te lezen over de verschillende structuren.

Tapijt kan bijna overal gelegd worden. Liever niet de hele ruimte bekleden met tapijt, dan is een karpet een aanrader op een harde vloer. Karpetten zijn te maken in elke gewenste maat.

Tapijttegels zijn geschikt voor elk interieur. Combineer kleuren en design voor elk uniek en specifiek project. Een tapijttegel is eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk in onderhoud en kan bij beschadiging eenvoudig worden vervangen.

Tapijt heeft veel voordelen!

Tapijt is geluiddempend: In een kale ruimte worden gewone leefgeluiden, zoals praten, de tv, de radio, het getik van hakken, al gauw onaangenaam. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor anderen. Niet voor niets staan klachten over burengerucht in de top drie van geluidshinder.

Behaaglijk luxe: Wie een ruimte binnengaat waar tapijt is toegepast, krijgt al gauw een behaaglijk en comfortabel gevoel. Dat komt doordat tapijt warmte en sfeer uitstraalt.

Tapijt bespaart energie: Languit op de grond liggen voor de open haard? Op blote voeten door het huis lopen? Kinderen die op hun kamer op de grond een spelletje spelen? Met tapijt op de vloer is dit allemaal heel comfortabel.

Tapijt is veilig: Tapijt is stroef. Dit betekent dat het risico van uitglijden een stuk kleiner is dan op een gladde vloer. Mocht u toch vallen, dan is de kans op verwondingen kleiner, omdat tapijt zacht en verend is.

Goed voor lijf en leden: Lopen op een harde, onregelmatige ondergrond vergt nogal wat van onze spieren, gewrichten en ons evenwicht. Zacht tapijt dempt de loopbeweging, zodat spieren en gewrichten minder klappen hoeven op te vangen.

Allemaal eigenschappen die in hoge mate bijdragen aan een mensvriendelijke leef- en werkomgeving. Of het nu gaat om woonhuizen of om de projectsector: kantoren, scholen, horeca en zorginstellingen. Maar er is meer. Tapijt bindt stofdeeltjes wat een aantoonbaar betere luchtkwaliteit oplevert, met minder rondzwevende allergenen. Bij regulier onderhoud draagt textiele vloerbedekking, juist dankzij deze eigenschap, actief bij aan een gezond binnenklimaat.

Milieu en duurzaamheid

Milieu en duurzaamheid zijn bij veel mensen het gespreksonderwerp van de dag. We willen comfortabel leven, maar zonder het milieu te belasten. We kunnen al verantwoordelijkheid nemen door onze woning duurzaam in te richten.
Tapijt isoleert warmte en is daardoor energiebesparend. De stilstaande lucht tussen de pooldraden vormt als het ware een barrière voor het weglekken van warmte naar de constructievloer. Tapijt met lange polen houdt de meeste lucht vast en isoleert de warmte dus maximaal. Omdat tapijt de warmte isoleert, kan de thermostaat een stukje lager en kan hiermee tot maar liefst 10 % energie bespaard worden. Kies voor tapijt dat lang gebruikt kan worden. Een goede kwaliteit gaat minimaal tien jaar mee. Doordat er lang van het tapijt genoten kan worden en de energierekening lager is, wordt het tapijt als het ware terug verdiend. Een goed milieu begint bij onszelf!

PRODIS EN GUT KEURMERK

Het Belakos tapijtaanbod is getest voor een beter leefmilieu. Al onze tapijten zijn dan ook voorzien van het PRODIS en GUT keurmerk. Lees hier meer over het PRODIS systeem en het GUT keurmerk.