Foto: Leoxx-kleurboeken

Leoxx tapijt: kleurrijke collectie

Leoxx lanceert nieuwe tapijtcollectie: de kleurrijkste collectie van Nederland.

Leoxx lanceert nieuwe tapijtcollectie: de kleurrijkste collectie van Nederland.

 

Leoxx lanceert haar nieuwe collectie zachte vloerbekleding met opvallend veel mogelijkheden. Niet alleen bevat de tapijtcollectie eigentijdse kleuren zoals titanium, queens orange, charcoal en curry, maar ook nieuwe structuren en patronen. Deze zijn eindeloos te combineren. De collectie wordt gepresenteerd in zes kleurboeken: rood, geel, groen, blauw, beige en grijs.

 

Alle kwaliteiten zijn leverbaar op rol en als karpet. De meeste ook als tapijttegel. Een belangrijke vernieuwing is dat de rug van bijna alle kwaliteiten niet-waterdoorlatend gemaakt kan worden. Zo kan veel vaker voor de huiselijkheid van zachte vloerbedekking worden gekozen, zonder dat deze keuze tot functionele problemen leidt. Voor meer rust in de ruimte is het ook mogelijk een akoestische rug aan te brengen. Bovendien is de hele collectie voorzien van Leoxx Super Protection (LSP), een blijvende beschermlaag die ervoor zorgt dat vlekken en vuil eenvoudig te verwijderen zijn.

 

Leoxx tapijt: een begrip

De kleurboeken van Leoxx zijn al jaren een begrip in de wereld van de interieurarchitectuur. “De boeken zijn meer dan stalen van projectvloerbedekkingen”, zegt Leo Nekeman, algemeen directeur van Leoxx. “Ze laten zien hoeveel combinaties er mogelijk zijn en dienen als inspiratie voor iedereen die ruimtes op eigen wijze wil aankleden. Architecten, interieurarchitecten en projectinrichters waarderen de kleurboeken bovendien om het gemak waarmee ze kunnen schakelen binnen en tussen kleurgroepen, structuren en patronen.”

 

Intens en eigentijds tapijt

Joke van Kerschaver, de ontwerper van de nieuwe collectie en architect bij Insuite, vertelt: ”De nieuwe kleuren zijn intens en eigentijds en sluiten naadloos aan bij de trends in stoffering en mode. Leoxx’ passie voor textiel komt duidelijk naar voren in de verschillende technieken die zijn toegepast. Nieuw is bijvoorbeeld de Step-stones, waarbij met de Level Cut Loop machine voor elke pool afzonderlijk wordt bepaald of deze een lus wordt of een gesneden pool. Door de reliëf- en structuurverschillen wordt het patroon zichtbaar. Prachtig.”

 

Tapijt met aandacht voor het milieu

De collectie wordt klimaatneutraal geproduceerd en is GuT-gecertificeerd. Het Gemeinschaft umweltfreundlicher Teppichboden (GuT) houdt zich bezig met de milieuaspecten rondom tapijt en waarborgt de productveiligheid gedurende de hele levenscyclus. Daarnaast voldoet de collectie aan de BREEAM-NL norm EN 717-1; alle producten zijn formaldehyde vrij. Vanwege deze milieuvriendelijke eigenschap toegepast door ConsortArchitects in het kantoor van de Lely Groep te Maassluis, dat bekroond werd met het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat.

 

Over Leoxx tapijt

Wat zo’n 170 jaar geleden begon met de productie van biezen matten en het weven van kokos en sisal, is uitgegroeid tot wat Leoxx nu is: een onderneming in hoogwaardige, moderne projectvloerbekleding. Nog steeds werkt Leoxx met natuurlijke en duurzame materialen; alle collecties zijn CO2-neutraal, gerecycled of recyclebaar. Met 25 medewerkers zet Leoxx zich daar dagelijks voor in. Het uitgebreide assortiment bestaat naast de eigen collectie zachte vloerbekleding onder meer uit de weefproducten van Anker, Re-Used, 2tec2 en Expona. 

 

Meer informatie: www.leoxx.nl 

 

Publicatiedatum: 11 september 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties