Foto: heuga-tegels-flor-tapijt

Creëer je eigen karpet met FLOR by heuga tegels!

Met de collecties van FLOR by heuga kan de consument heel gemakkelijk zijn karpet naar wens ontwerpen. In alle vrijheid kan de consument kleuren, maten en vormen kiezen. Maar daar blijft het niet bij!

Wanneer je je eigen karpet samengesteld hebt, is het nu ook mogelijk het eigenhandig te leggen. De (ver)bindende factoren zijn letterlijk en figuurlijk simpele verbindingsstickers die TacTilesTM heten.

Een 'FLOR by heuga'-tapijt of -karpet kan op iedere vlakke, harde vloer, zoals parket, laminaat en steen gelegd worden. Dankzij de bijzondere bevestigingstechniek van FLOR by heuga, de zogenaamde TacTilesTM, wordt het installeren van een persoonlijk vormgegeven FLOR by heuga-tapijt of -karpet een snelle en eenvoudige klus.

Het aantal combinaties dat men met de FLOR by heuga's karpettencollectie kan maken, is bijna eindeloos. De collectie bestaat uit 5 texturen en 55 kleuren. De tapijttegels zijn leverbaar in zowel hoogwaardig polyamide als in luxueuze wolversies. Je kunt hele tegels leggen, maar ook halve tegels en /of kwarttegels, waardoor het aantal combinatiemogelijkheden nog groter wordt.

Wie eenmaal zo zijn eigen karpet heeft ontworpen, kan het snel en gemakkelijk leggen door middel van TacTilesTM. Deze doorzichtige vierkante stickers zijn verbindingsstickers die aan de backing worden bevestigd. Een sticker houdt vier tegels op zijn plaats, waardoor in een handomdraai een aaneengesloten oppervlak van 1m2 ontstaat.

Op de TacTilesTM wordt met inkepingen aan de zijkanten duidelijk aangegeven tot waar de tegel gelegd moet worden. Alle tegels worden op deze manier goed met elkaar verbonden en zo wordt het resultaat dat de consument voor ogen heeft, zeker behaald. Het eenmaal gemaakte karpet kan, indien dat nodig is, gemakkelijk verplaatst worden.

Een van de grote voordelen van tapijttegels is het gemakkelijk vervangen van een tegel wanneer deze verkleurd of beschadigd is of wanneer de gebruiker een andere kleur of structuur op die plaats wil. Ondanks de grote kleefkracht van de TacTileTM kan een tegel - ook na langere tijd - gemakkelijk verwijderd worden door de tegel gewoon los te trekken van de andere tegels.

Milieuvriendelijk

Bij het ontwerpen van de TacTilesTM is niet alleen rekening gehouden met de aspecten design en innovatie, maar ook met het milieuvriendelijkheidaspect. Het beleid van FLOR by heuga is, net als dat van haar moederbedrijf InterfaceFLOR, erop gericht om in 2020 een volledig duurzaam bedrijf te zijn en zelfs een herstellende bijdrage aan het milieu te leveren.
Zo is er met de TacTilesTM niet veel lijm nodig, iets wat zeker het geval is als tegels kamerbreed worden geïnstalleerd: in plaats van 40-110 gram per m2 lijm te gebruiken, gebruikt u met TacTilesTM slechts 5 gram per m2. De stickers bevatten nauwelijks vluchtige stoffen en zijn gemakkelijk te recyclen, ook iets wat past in de filosofie van het bedrijf.

Om de uitgebreide collecties die FLOR by heuga te bieden heeft, te bekijken, kun je bellen met ons gratis internationale nummer 00800 4384 2266 of kun je naar onze website www.florbyheuga.nl . Hier lees je waar je de dichtstbijzijnde winkels kunt vinden, hoe je gratis samples kunt bestellen en hoe je de producten direct kunt bestellen. gaan

Publicatiedatum: 26 april 2010

Reacties