Foto: Vloer

Inspiratie voor een nieuwe vloer in je serre

Je serre is toe aan een nieuwe vloer. Maar welke vloer zou er mooi in passen? Ga je voor tegels, laminaat, vloerbedekking of iets heel anders?

Guido van Loon

Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. En juist in de serre moet een vloer sterk en veelzijdig zijn. Je hebt er sneller te maken met temperatuurschommelingen en vocht. En bovendien wordt een serre in de winter ook vaak gebruikt als opslag, waardoor de vloer ook zwaar belast kan worden. Hier vind je inspiratie voor een nieuwe vloer in je serre.

Nieuw: de Rigid vloer

In de vloerenwereld is een nieuw type vloer in opkomst: Rigid vloeren. Deze vloeren hebben hele bijzondere eigenschappen. De vloer heeft namelijk de voordelen van vrijwel alle vloeren samen in één vloer gebracht. Zo is de Rigid vloer absoluut vochtbestendig, wat heel praktisch is in de serre. Maar de vloer is ook isolerend, dus als je de serre verwarmt bespaar je er energie mee. Een Rigid vloer is gemakkelijker te leggen dan een PVC vloer, omdat de ondervloer niet egaal glad hoeft te zijn. En een ander opvallend voordeel is de garantie. Bij Floorhouse krijg je bijvoorbeeld levenslange garantie bij huishoudelijk gebruik van de Rigid vloer.

Keramische tegels

Een vloer met keramische tegels is prachtig. Hij is glad, strak en is bovendien heel praktisch. Je kunt de tegelvloer gemakkelijk schoonmaken. Bovendien kan de vloer tegen een stootje. Ideaal als je bijvoorbeeld je tuinmeubels in de winter in de serre opbergt. Een ander groot voordeel van een tegelvloer is dat hij absoluut niet gevoelig is voor vocht. Dus ook als je een keer vergeet het raam dicht te doen of als je een beker drinken omgooit maakt dat niet uit voor de vloer. Keramische tegels zijn in de zomer lekker koel als je de zon buiten houdt, maar in de winter kunnen ze koud aanvoelen. Wil je de serre in de winter blijven gebruiken, dan is vloerverwarming een aanrader.

PVC vloer

Een PVC vloer is ook handig voor in de serre. PVC is meestal afgewerkt met een mooie houtlook. Het is ook goed bestendig tegen vocht, dus dat is geen enkel probleem. Er is maar één nadeel: om een PVC vloer te leggen, moet de grond eerst goed voorbehandeld zijn. Hij moet keurig egaal zijn, want anders krijg je hobbels in je PVC vloer. Het leggen van een PVC vloer is dus een klusje voor een specialist. Maar als het er eenmaal in ligt heb je een prachtige vloer die onderhoudsarm is en vele jaren mee gaat. De kwaliteit van PVC vloeren kan wel behoorlijk wisselen. Je moet er dus op letten dat je je PVC haalt bij een betrouwbare aanbieder. Een vloer kopen voor je serre kan best lastig zijn. Vloerbedekking en laminaat zijn geen handige keuzes, omdat de ruimte vaak wat vochtig is. Maar welke vloer kies je dan? Of je nu gaat voor een tegelvloer, een PVC vloer of een Rigid vloer: je hebt een prachtige vloer die zeker tegen een stootje kan. Zo ben je weer helemaal klaar voor de komende seizoenen in je serre.

Reacties