De duurzaamheid van PVC vloeren

PVC vloeren zijn geschikt voor thuis of op de werkplek. Door de enorme keuze aan designs past een PVC vloer in verschillende interieurstijlen.

PVC vloeren, beresterk en zeer praktisch

PVC vloeren zie je steeds vaker in woningen, winkels en kantoren, omdat dit de meest duurzame vloeren zijn. PVC is beresterk, bijzonder praktisch en ziet er prachtig uit. Een vloer van PVC is bovendien voordelig in aanschaf en eenvoudig te leggen. Er is een groot en gevarieerd assortiment aan PVC vloeren van topmerken als Tarkett, Saffier, Quick-Step Livyn, mFLOR, Douwes Dekker, Berry Alloc Pure en Ambiant. Je kunt je favoriete vloer eenvoudig online selecteren op merk, paneellengte en breedte, vellingdesign, kleurnuance en gebruiksklasse. Vloeren van PVC zijn door de lage thermische weerstand zeer geschikt om te combineren met vloerverwarming en/of vloerkoeling.

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren bezitten vele kwaliteiten. Ze zijn geluiddempend, hygiënisch en slijtvast. Met een levensduur tot 30 jaar, gaat deze vloerensoort langer mee dan vele andere vloeren. De duurzame kwaliteit en glans blijven intact, want een PVC vloer is vlek- en afdrukbestendig en snel en gemakkelijk met stofzuigen, een sopje of een speciale vinylreiniger te reinigen. PVC vloeren zijn kleurecht en ze voelen niet koud aan. De vloeren zijn ook anti-allergisch vanwege het ontbreken van naden en kieren.

Kunststof is ook duurzaam

PVC vloeren bewijzen dat kunststof ook bijzonder duurzaam kan zijn. De populariteit van deze vloersoort is de laatste jaren enorm gestegen. Ze zijn verkrijgbaar in vele dessins, van natuurlijke houtpatronen met een warme uitstraling tot stoere ontwerpen met een betonlook. PVC vloeren zijn geschikt voor elke ruimte. Van de woonkamer, slaapkamer of hal tot de keuken of badkamer. PVC heeft namelijk een goede vochtbestendigheid. Een lange levensduur van de vloer is in vochtige ruimten gegarandeerd door de dilatatie en/of de voegen met siliconenkit af te dichten. Er kan dan geen vocht onder het PVC terechtkomen.

De juiste gebruiksklasse

Voor een langdurig gebruik van PVC vloeren is het goed om de juiste gebruiksklasse te kiezen. Er worden in de dagelijkse praktijk vier gebruiksklassen veel gebruikt: AC3 klasse 31, AC4 klasse 32, AC5 klasse 33 en AC6 klasse 34. Hoe hoger de klasse, hoe meer intensiteit de PVC vloer kan verdragen en hoe slijtvaster deze is. PVC vloeren worden zowel verlijmd als zwevend of met een kliksysteem gelegd. Het is voor een duurzaam gebruik van belang om de vloer van PVC op een vlakke, schone en droge ondergrond te plaatsen.