Foto: 2022/Daarom-kies-je-voor-een-pvc-vloer.jpg

Daarom kies je voor een pvc vloer

Steeds meer mensen kiezen voor een pvc vloer als nieuwe vloer. Niet zo gek; pvc heeft een hoop voordelen. Ontdek er alles over in dit artikel.

Guido van Loon

Een pvc-vloer wordt alsmaar populairder en dat is helemaal zo gek nog niet. Ze bieden je namelijk een hoop voordelen. Zo heb je heel veel variatie in dessins en kleuren. En je bent niet alleen enorm flexibel in kleuren of dessins, maar ook in legpatroon. Je kunt dus gemakkelijk een heel eigen vloer ontwerpen. Eén van de redenen dat de visgraatvloer met een enorme revival bezig is de pvc vloer. Met een pvc vloer kun je namelijk alle kanten op: van grote, brede stroken tot hele smalle.

Waar staat pvc eigenlijk voor?

Pvc is een afkorting voor polychlooretheen. Deze grondstof zien we voornamelijk terugkomen bij producten als kozijnen, buizen maar bijvoorbeeld ook regenkleding. Pvc vloeren zijn eigenlijk parketvloeren die niet van hout maar van kunststof zijn gemaakt. Dit type vloer bestaat uit meerdere lagen pvc.

Praktische voordelen

Zoals al gezegd biedt een pvc vloer vele voordelen. Maar naast de enorme keuze in kleur en dessin zijn er ook een hoop praktische voordelen. Zo beschikt een pvc vloer over een goede isolatie en is hij eenvoudig schoon te maken. Ze zijn ook waterbestendig wat er voor zorgt dat ze prima gebruikt kunnen worden in natte ruimtes als de keuken of badkamer. Bovendien is de toplaag van de vloer krasvast, waardoor hij erg lang mooi blijft. Met recht een hoop voordelen dus.

Verschillende soorten

Binnen pvc vloeren bestaan er verschillende soorten. De meestvoorkomende zijn de verlijmde pvc vloer, de klik pvc vloer en de zelfklevende pvc vloer.
Wil je bijvoorbeeld een vloer die erg goed hecht aan de ondergrond dan kun je voor een verlijmde pvc vloer kiezen. Deze vloer blijft vervolgens stevig liggen en het leggen is ook makkelijker te corrigeren.
Bij klik pvc klik je de vloerdelen in elkaar, net zoals bij een laminaatvloer. Deze vloer kan zwevend worden gelegd, waardoor hij makkelijk te verplaatsen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen of verbouwen.
De zelfklevende vloer plak je op de ondervloer. Voordeel hiervan is dat deze eenvoudig op maat te knippen zijn, omdat ze niet al te dik zijn. En je hebt geen zaag of lijm nodig wanneer je deze vloer gaat leggen. Dit type pvc vloer hecht wel minder goed aan de ondergrond omdat het om een plaksysteem gaat.
Wil je de verschillende pvc-vloeren graag eens in het echt zien? Er zijn vele vloerenwinkels die gespecialiseerd zijn in pvc vloeren. Bijvoorbeeld laminaatenparket.nl.

Geschikt voor vloerverwarming?

Je kunt een pvc vloer heel goed combineren met vloerverwarming. Dat komt omdat een pvc vloer niet al te dik is en de warmte goed door laat. De afgegeven warmte wordt dus erg goed doorgegeven. Nog een pluspunt dus!

Reacties