Foto: 2021/plak-pvc-click-pvc-verschillen.jpg

Click of plak pvc? Dit zijn de verschillen

Wat leuk dat je op zoek bent naar een pvc vloer. De afgelopen jaren is pvc enorm in populariteit gestegen, en dat doet het nog steeds.

Guido van Loon

Waar pvc in het verleden vooral in een plak uitvoering werd verkocht, kun je tegenwoordig ook kiezen voor een click pvc vloer. Wij begrijpen dat je graag wat meer wilt over het verschil tussen click en plak pvc. Wij proberen het je zo makkelijk mogelijk uit te leggen.

Waarom kies je voor pvc

Het materiaal waarvan pvc gemaakt wordt heeft vele voordelen ten opzichte van een laminaat of houten vloer. Daarnaast is het decor of dessin nauwelijks van echt hout of beton te onderscheiden. Doordat de vloeren gemaakt zijn van kunststof zijn ze gemakkelijk in onderhoud en nagenoeg waterbestendig. Zo hoef je je geen zorgen te maken over een glas drinken die op de vloer valt. Het plaatje wordt compleet gemaakt door de super sterke toplaag waardoor je jaren kunt genieten van je Floorlife pvc vloer.

Het grootste verschil tussen click en plak pvc

Eigenlijk is het grootste verschil tussen een click en plak pvc vloer makkelijk te herkennen en heeft dit voornamelijk te maken met de manier waarop de vloer gelegd wordt. Floorlife click pvc stroken zijn voorzien van een clickverbinding, waardoor de legwijze vergelijkbaar is met die van laminaat. De naam plak pvc vloer verklapt het eigenlijk al, de vloer wordt letterlijk aan de ondergrond verlijmd. Voor deze legwijze is het belangrijk dat de ondervloer geëgaliseerd is, wat inhoudt dat deze volledig vlak moet zijn. Het is aan te raden om een plak pvc vloer altijd te laten leggen door een specialist.

De voordelen van click pvc

Click pvc stroken vergrendelen middels een clickverbinding in elkaar. Als je een beetje ervaring hebt met het leggen van een vloer, is het leggen van een click pvc vloer een fluitje van een cent. Veel vloeren uit de Floorlife click pvc collectie hebben het SRC (Silent Rigid Click) kenmerk. Door deze nieuwe technologie is de vloer sneller te leggen en ontzettend sterk. Daarnaast zijn de vloeren voorzien van een egaliserende onderlaag. Daardoor is je vloer heerlijk stil en hoef je geen gebruik te maken van een ondervloer.

De voordelen van plak pvc

Het grootste pluspunt van een plak pvc vloer? De stroken worden direct op de basisvloer verlijmd waardoor je pvc vloer heerlijk stil is. Al helemaal interessant is het feit dat plak pvc vloeren uitstekend te combineren zijn met verschillende soorten vloerverwarming (watergedragen en elektrische vloerverwarming). De warmte dringt door de dunne pvc stroken gemakkelijk de ruimte in. Dit is een efficiënte manier om je huis te verwarmen en kosten te besparen. Tot slot kunnen de pvc stroken super strak tegen de muur gelegd worden. Daardoor hoef je geen gebruik te maken van afwerkplinten.

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er weldegelijk verschillen tussen click en plak pvc vloeren. Welke uitvoering geschikt is in jouw woning hangt af van diverse factoren, waaronder je persoonlijke voorkeur. Laat je daarom vooral informeren door een specialist zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Reacties