Ben jij ook op zoek naar die trendy, tijdloze en duurzame vloer?

Dan komen er veel vragen en keuzemomenten op je af. Elke tip is welkom, want het is echt tijd voor een nieuwe vloer in de kamer!

18 Juli 2020

Of gaat deze zomer jouw hele woning op de schop? Want je wilt niet verhuizen. Je woont inmiddels al 10 jaar in die gezellige woonwijk met de leuke buren.

Jij en je fijne huis zijn inmiddels al 10 jaar gewend aan hetzelfde interieur. Dat nieuwe kleurtje op een muur doet het hem niet echt meer? Een stuk onderhoud is ook nodig. De nieuwe bank van je zus en de stoere keuken van je beste vrienden, je ziet zo veel leuke dingen voorbij komen, nu is jouw woning aan de beurt! 

Alles roept: tijd voor een interieur opfrisbeurt!

Dit keer ga je het echt aanpakken en dan wel van vloerbedekking tot plafond. Ook de vloer. Maar help, een nieuwe vloer betekent veel werk:
- Opruimen
- Kasten leeghalen
- Meubels tijdelijk op een andere plek zetten
- Meubels uit elkaar halen

En dan heb je nog niet eens een keuze gemaakt. Welke vloer gaat het worden? Dat hangt ook af van de wensen die je hebt. Naast alle praktische punten is duurzaamheid voor steeds meer mensen belangrijk als het om woninginrichting gaat.

Wat moet jouw nieuwe vloer kunnen?

Hij moet bij jouw woonstijl passen. Je bent er zelf snel over uit of je voor de warme houtlook vloer kiest of voor die prachtige steenlook vloer of een bepaald dessin. En nee, niemand wil druk bezig zijn met onderhoud van een vloer.

Standaard voordelen van populaire vloeren

Wanneer je duidelijk hebt waaraan jouw nieuwe vloer moet voldoen dan maak je makkelijk de juiste keuze. De voordelen van de populaire laminaat en pvc vloeren wil je ook voor jouw nieuwe vloer:

- Makkelijk te leggen
- Veel keuze, van houtlook tot steen
- Prachtige dessins
- Weinig onderhoud nodig
- Waterbestendig
- Geschikt voor vloerverwarming
Zeker als je de vloer door de hele woning wilt laten leggen is het belangrijk om op de eigenschappen te letten. Want waar je in je woonkamer uitrust wordt er in je keuken met de elementen gespeeld: water, vuur, koken, knoeien.

Welke vloer voldoet aan al jouw eisen?

En is hij bovendien duurzaam? Leg die vraag gerust bij de fabrikanten neer. Wij leven in het tijdperk van de ecologische voetafdruk. Dan mag je verwachten dat ze een duurzame vloer voor je maken. Gouden tip: marmoleum! Denk je: klinkt me bekend in de oren? JA, je bent er al heel vaak overheen gelopen. Zelfs al toen je heel klein was.

Helemaal hip: de gezonde vloer uit jouw kinderjaren

Linoleum oftewel marmoleum ligt in scholen, gymzalen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Want marmoleum kan niet stuk. Deze grote bekende is super trendy en:
- hygiënisch
- voelt altijd warm aan je voeten
- makkelijk te leggen, ook in grote ruimtes
- duurzaam, want gemaakt van natuurlijke grondstoffen
- kan vrijwel volledig worden hergebruikt
- eenvoudig te reinigen
- ook als clickvloer beschikbaar

Marmoleum wordt zelfs in Nederland geproduceerd. Het is een van de meest milieuvriendelijke vloeren en makkelijk te onderhouden dankzij zijn speciale toplaag.

Reacties