Foto: 2017/pvc-vloeren.jpg

Waarom een PVC vloer een optie is?

Bent u van plan om een nieuwe vloer in uw woonhuis aan te brengen? Heeft u wel eens gedacht aan een PVC vloer?

Veel mensen zijn niet bekend met de vele voordelen van een PVC vloer.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn parketvloeren die niet van hout zijn gemaakt. Ze zijn gemaakt van kunststof en bestaan uit diverse lagen PVC. Maar wat is PVC? Dit is een afkorting voor polychlooretheen. Deze stof wordt onder meer gebruikt voor producten zoals buizen, kozijnen en regenkleding. Het materaal wordt ook wel aangeduid als vinyl. PVC vloeren vormen vooral een alternatief voor laminaat, parket en natuursteen.

Vele voordelen

Een PVC vloer biedt u veel voordelen. De vloer is vooral heel veelzijdig. Een dergelijke vloer is in de meest uiteenlopende kleuren en patronen verkrijgbaar. Daarnaast beschikken de vloeren over een krasvaste toplaag waardoor de vloer een lange levensduur heeft. Verder zorgen de vloeren voor een goede isolatie en de vinylvloer gemakkelijk schoon te maken. Onder de toplaag zit een vochtwerende HDF tussenlaag. De onderlaag is gemaakt van kurk waarmee het loopgeluid erg prettig is. De kunststofvloeren zijn waterbestendig. Ze kunnen dus ook in de badkamer, keuken of toilet worden aangelegd.

Soorten PVC vloeren

Er bestaan veel verschillende soorten PVC vloeren. Het ligt helemaal aan uw eigen wensen voor welke vloer u kiest. We noemen hieronder enkele soorten vloeren.

Klik PVC

Dit is de meest eenvoudige PVC vloer. De vloerdelen worden in elkaar geklikt. Dit werkt hetzelfde als bij een laminaatvloer. De vloer kan zwevend worden gelegd. Hierdoor is de vloer makkelijk te verplaatsen wanneer u gaat verhuizen of gaat verbouwen. Het voordeel is ook dat de vloer (doordat het geklikt is) gemakkelijk uit elkaar te halen is wanneer het niet goed is gelegd.

Zelfklevende PVC vloer

Bij deze vloer hoeft u alleen maar een stickervel te verwijderen zodat de stroken op de ondervloer kunnen worden geplakt. De zelfklevende vloer is gemakkelijk op maat te knippen omdat de stroken niet erg dik zijn. Zonder zaag of lijm kunt u de vloer gaan leggen. Houd er wel rekening mee dat deze voer over het algemeen wat minder goed hecht aan de ondergrond.

Verlijmde PVC vloer

Wanneer u een vloer wilt die zeer goed hecht aan de ondergrond, dan kunt u voor een vastgelijmde PVC vloer kiezen. Deze vloer blijft zeer stevig liggen. Daarnaast is het leggen makkelijke te corrigeren. Nadeel is wel dat de vloer lastiger te verwijderen is omdat de lijmresten moeten worden verwijderd.

Reacties