Zo kies je de perfecte vloer voor je woning

Over de keuze voor een nieuwe vloer valt heel wat te zeggen. Welke vloer is geschikt voor welke ruimte en waar moet je allemaal aan denken?

03 November 2020

Onthoud dat het kopen van een nieuwe vloer in elk geval voldoende tijd en aandacht behoeft. Je loopt niet even snel een showroom binnen en kiest in vijf minuten tijd de vloer uit die je leuk lijkt. Het is zaak om je vooraf goed te laten informeren, de juiste kleurkeuze te maken en ervoor te zorgen dat de vloer goed gelegd wordt. Alleen dan zul je er jarenlang zonder spijt naar kunnen kijken. Je wilt immers trots zijn op je huis en dus ook op je vloer. Maar hoe kies je nu de perfecte vloer voor je woning?

Materiaalkeuze afstemmen op het gebruik

Misschien heb je voor jezelf al in je hoofd welke materialen voor je nieuwe vloer in aanmerking komen. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren en jouw smaak is natuurlijk van doorslaggevend belang. Maar verlies vooral niet het uiteindelijke doel uit beeld. Je vloer moet uiteindelijk passen bij de manier waarop jij je woning gebruikt. Heb je bijvoorbeeld huisdieren? Dan moet de vloer goed schoon te maken zijn. Huisdieren laten soms uitwerpselen achter op je mooie vloer en als je die niet goed kunt verwijderen, zit je met vlekken en een kwalijke geur. Heb je kleine kinderen? Kies dan voor een voor een vloer waarop een valpartij niet meteen een ernstige verwonding zal opleveren. Gaat het om een vloer in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid? Dan is van belang dat het gebruikte materiaal die hoeveelheid vocht goed aan kan. Een houten vloer in de badkamer is dus geen goed idee.

Stem de kleur af op je interieur

Een vloer kiezen doe je niet op basis van een lege woning. Je kunt beter eerst voor jezelf inventariseren welke meubelen er komen te staan. Neem bijvoorbeeld wat foto’s van je meubelen en toon die aan een vloerenexpert voor een goed advies. Houd ook rekening met de lichtinval en bekijk de stalen van de vloerkleur dus zowel bij zonlicht als bij kunstlicht om tot een afgewogen oordeel te kunnen komen. Veel tevreden klanten weten inmiddels dat voor het vergelijken en aanschaffen van vloeren Alkmaar een goede reisbestemming is. Bij de aldaar gevestigde showroom van Issa Vloeren helpen ze je graag om de juiste keuze te maken.

Reacties