Waarom houten vloeren de investering waard zijn

Wanneer het op het kiezen van een vloer aankomt, heb je als huiseigenaar flink wat keuze.

10 Juli 2020

Houten vloeren zijn misschien niet de voordeligste optie, maar hebben op zowel de lange als korte termijn een aantal voordelen. In dit blog lees je waarom houten vloeren de investering waard zijn.

Houten vloeren zijn veelzijdig

Houten vloeren zijn ontzettend veelzijdig. Hardhout wordt al eeuwenlang gebruikt in uiteenlopende interieurs. Oorspronkelijk kwamen houten vloeren vooral voor in klassieke inrichtingen. Tegenwoordig passen ze ook naadloos in moderne interieurs. Donkere vloeren zijn meer chique of juist rustiek, terwijl lichte vloeren prachtig passen bij de strakkere inrichtingen.

Een specialist in houten vloeren past de vloer volledig aan op jouw persoonlijke voorkeur. Bewerkingen als roken, schaven en beitsen, creëren stuk voor stuk een unieke uitstraling. Ook het patroon waarin een vloer wordt gelegd, is sterk van invloed op de look en feel van een kamer. Wat je interieur ook is, houten vloeren tillen het absoluut naar een hoger niveau.

Houten vloeren verdien je terug

Hoge kwaliteit houten vloeren, zoals Europees eikenhout, worden over het algemeen als luxe vloeren beschouwd. Ze brengen warmte in huis en voegen een natuurlijk karakter toe aan een interieur.

Dat houten vloeren een investering in je huis zijn, blijkt uit het wensenlijstje van huizenkopers. Een luxe vloer is één van de kenmerken waar ze vaak naar kijken. Luxe houten vloeren verhogen de waarde van een huis gemiddeld met een paar procent. Onze tip? Kijk bij het kopen van een vloer niet alleen naar wat het je nu kost, maar vooral naar wat het je later oplevert.

Houten vloeren zijn duurzaam

Elk materiaal heeft een bepaalde levensduur, zo ook houten vloeren. Er is een soort die extra lang meegaat: hardhout. Europees eikenhout is een goed voorbeeld van zo’n duurzame houten vloer. Deze houtsoort komt meestal uit verantwoord beheerde bossen en is oersterk. Daarnaast kan het, in tegenstelling tot de meeste houten vloeren, eenvoudig worden hersteld.

Is de toplaag van de vloer na jarenlang intensief gebruik licht versleten? Je kunt de vloer laten opschuren. Planken met een toplaag van massief hardhout zijn dik genoeg om meerdere keren te worden geschuurd. Je hoeft de planken dus niet te vervangen bij kleine beschadigingen. Wil je er zeker van zijn dat houten vloeren lang meegaan? Laat de vloer dan goed behandelen met oliën van A-kwaliteit. Met behulp van deze unieke oliewerkwijze kun je twee olielagen laten aanbrengen. Dit beschermt de houten vloer jarenlang tegen het meest intensieve voetverkeer.

Reacties