Partner

NOBEL Flooring bvba

Bent u op zoek naar een houten vloer die helemaal op uw maat gesneden is en afgestemd op uw woonsituatie, op uw technische voorkeuren en uw financiële mogelijkheden? Dan bent u bij NOBEL Flooring in Minderhout aan het goede adres. Breng vrijblijvend een bezoek aan onze huiselijke toonzaal, waar we u een perfect beeld kunnen schetsen van de mogelijkheden. Omdat we het hele proces van stam tot plank in eigen beheer hebben, kunnen we heel ver gaan om te beantwoorden aan uw persoonlijke voorkeur. De vloerplanken kunnen gemaakt worden met vaste of variabele breedtes van 10 tot 28 cm en met een lengte tot 3,5 meter. De standaarddikte bedraagt 16 mm, met een minimum van 10 en een maximum van 24 mm. 

MEER TONEN

vloerverwarming

Samengesteld parket of samengestelde plankenvloeren kunnen perfect op vloerverwarming wanneer er een 100% verlijming is tussen de drager en de toplaag.

Parket op vloerverwarming? Ja, het kan!

De laatste jaren is vloerverwarming steeds meer in de mode geraakt. De meeste nieuwbouwprojecten worden standaard opgeleverd met vleorverwarming. 

Een houten vloer kan perfect op vloerverwarming geplaatst worden zolang er een aantal principes gerespecteerd worden. Ons advies is dan ook een samengestelde plank van 16/4, 18/6 of 12/3. 

Dit is een samengestelde plank met een toplaag van Frans eiken en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit type parket heeft de laagste isolatiewaarde, m.a.w. geeft de warmte het beste door. Met uw keuze van een Frans eiken toplaag kiest u voor een houtsoort die het minst vochtgevoelig is en daarom het meest geschikt is voor vloerverwarming. De verlijming van het Frans eiken hout en dewatervaste berkenmultiplex gebeurt met een hotmelt-wals. Hierbij is gegarandeerd dat er een volledige verlijming plaatsvindt en er dus geen lucht tussen de beide materialen aanwezig is. 

Bij plaatsing geniet het rechtstreeks verlijmen op de dekvloer de vloorkeur.

Meer lezen over
'vloerverwarming'?

meer van deze professional

Belgische eikenvloer

Het hele productieproces gebeurt in eigen beheer in Bel...

Robuste vloer

Zoekt u een Frans eiken parketvloer met een eigen karak...

Eiken Trappen

ONZE TRAPPEN, ONZE RECLAME Een eiken trap van NOBEL Fl...

Toon alle 10 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.