vloerverwarming

Samengesteld parket of samengestelde plankenvloeren kunnen perfect op vloerverwarming wanneer er een 100% verlijming is tussen de drager en de toplaag.

Parket op vloerverwarming? Ja, het kan!

De laatste jaren is vloerverwarming steeds meer in de mode geraakt. De meeste nieuwbouwprojecten worden standaard opgeleverd met vleorverwarming. 

Een houten vloer kan perfect op vloerverwarming geplaatst worden zolang er een aantal principes gerespecteerd worden. Ons advies is dan ook een samengestelde plank van 16/4, 18/6 of 12/3. 

Dit is een samengestelde plank met een toplaag van Frans eiken en een onderlaag van watervaste berkenmultiplex. Dit type parket heeft de laagste isolatiewaarde, m.a.w. geeft de warmte het beste door. Met uw keuze van een Frans eiken toplaag kiest u voor een houtsoort die het minst vochtgevoelig is en daarom het meest geschikt is voor vloerverwarming. De verlijming van het Frans eiken hout en dewatervaste berkenmultiplex gebeurt met een hotmelt-wals. Hierbij is gegarandeerd dat er een volledige verlijming plaatsvindt en er dus geen lucht tussen de beide materialen aanwezig is. 

Bij plaatsing geniet het rechtstreeks verlijmen op de dekvloer de vloorkeur.