Foto: visgraat-vloer-trend

Visgraat vloeren, de laatste trends op een rij

Ben je op zoek naar een gloednieuwe vloer en wil je is een keer totaal wat anders?

Guido van Loon

Grote kans dat je op zoek gaat naar de nieuwste vloerentrends die perfect in jouw woonkamer passen. Een vloer is immers wel de stevige basis waar het hele interieur op staat. Het is dan ook belangrijk om de juiste vloer uit te kiezen die tijdloos is en wel jaren mee kan gaan. Hieronder staan dan ook alle laatste trends op een rij.

Visgraat patroon

Enkele jaren terug kwam een visgraat vloer helemaal terug en ook nu is het nog ontzettend populair. Get visgraat patroon is erg chique, staat netjes in elke woonkamer en is hartstikke modern en luxe. Een visgraat patroon heeft daarbij het grote voordeel dat hij gelegd kan worden bij elk soort vloer. Het is daarom belangrijk dat jij alle belangrijke eigenschappen van een vloer op een rijtje zet en op deze manier kom je bij de vloer uit die het beste bij jou past. Wordt het een houten vloer, pvc vloer of toch een laminaat vloer?

Visgraat laminaat

Visgraat vloeren zijn helemaal terug en daarbij worden ze vaak gelegd met laminaat. De reden waarom visgraat laminaat veel gelegd wordt is omdat laminaat natuurlijk veel goedkoper is dan een pvc vloer of houten vloer. Maar omdat je een goedkopere vloer combineert met een luxe uitstraling dan geeft het ineens een heel ander beeld. Daarnaast zie je het visgraat laminaat vooral terug in lichtere kleuren om de luxe uitstraling nog luxer te maken. Daarbij is laminaat makkelijk zelf te leggen, is het makkelijk schoon te maken en hoef je er weinig onderhoud aan te plegen.

Visgraat pvc

Ook een visgraat vloer van pvc is helemaal in. Visgraat pvc heeft namelijk alle voordelen van visgraat laminaat en hierbij komt ook bij dat het een langere levensduur heeft. Hierbij komen wel hogere kosten bij kijken. Visgraat pvc zie je overal terug en ook in verschillende kleuren en maten. Zo kiezen mensen voor dunne of brede stroken, en een donkere of lichtere kleur. De keuze wordt hierbij vooral gebaseerd op eigen wensen. Het is erg belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke wensen omdat pvc in alle soorten en maten te verkrijgen is.

Brede stroken pvc

Wil je graag je woonkamer ruimer laten lijken? Je kan er dan voor kiezen om brede stroken pvc te kiezen. Deze brede stroken geven een ruimtelijk effect en daardoor kan het lijken dat de ruimte een stuk groter lijkt. Hierbij moet je wel rekening houden met wat voor kleur en model je kiest. Zo is het wel belangrijk dat je een vloer uitkiest met een rustig vloerbeeld, dit houdt in dat er weinig noesten en kwasten in zitten. Kies je wel een vloer uit met een druk patroon dan zul je dit ook merken in de ruimte want dit maakt het erg druk en zo lijkt de ruimte kleiner. Een lichtere kleur in combinatie met brede stroken kan ook erg goed helpen om de ruimte ruimtelijker te maken.

Reacties