Foto: praxis-rekenhulp-vloeren

Praxis lanceert innovatieve rekenhulp vloeren

Praxis lanceert als eerste in de doe-het-zelfmarkt een rekenhulp voor vloeren. Geïntegreerd in de Praxis app en maakt gebruik van Artificial Intelligence.

Met de innovatieve rekenhulp wordt de smartphone een tool waarmee klanten in enkele minuten heel gemakkelijk het oppervlak van één of meerdere ruimtes inmeten, opslaan en de juiste vloeroppervlakte berekenen. De rekenhulp vloeren creëert een optimale klantbeleving en maakt onderdeel uit van de omni-channel strategie van Praxis.

Eenvoudig vloeroppervlakte inmeten via Praxis app

De rekenhulp vloeren kan door iedereen worden gebruikt met een smartphone waarop de Praxis app is geïnstalleerd. In de app worden de vierkante meters van het vloeroppervlak en de benodigde hoeveelheden laminaat of PVC berekend, inclusief snijverlies. De opgemeten ruimtes kunnen eenvoudig worden opgeslagen in de app. Vervolgens kunnen klanten via de app een keuze maken uit het volledige assortiment vloeren, deze toevoegen aan hun winkelmandje, de gewenste winkel of bezorgingswijze kiezen en afrekenen. Met deze juiste berekening hebben klanten in één keer voldoende pakketten in huis om hun klus te klaren.

Erik Jan van Zwieten, CRM Manager Praxis: “Uit reacties van onze klanten blijkt regelmatig dat het inmeten, de juiste vierkante meters vloeroppervlak berekenen en bepalen hoeveel pakketten laminaat of PVC nodig zijn om de klus te klaren, niet eenvoudig is. Met de innovatieve alles-in-1-tool wordt dit heel eenvoudig en voegen we een waardevolle feature toe aan onze app. De rekenhulp vloeren en de continue verbeteringen in de app passen daarom perfect in onze ‘Voor de Makers’ propositie en omni-channel aanpak.”

Nominatie voor Dutch Interactive Award

De innovatieve rekenhulp is een eigen innovatie die samen met partner WeAreBrain is ontwikkeld en recent is genomineerd voor een Dutch Interactive Award (DIA) in de categorie ‘Tools’. De DIA reikt binnen 16 categorieën een goud en zilver award uit aan de meest vooraanstaande Nederlandse bureaus en opdrachtgevers met het allerbeste interactieve werk. Tijdens de jurydag op 13 april 2021 wordt de case online gepitcht. De winnaars worden op donderdag 20 mei 2021 tijdens een feestelijke online live uitzending bekend gemaakt.

Reacties