Foto: solidfloor-uitgekozen-voor-prestigieus-project

Solidfloor uitgekozen voor prestigieus project

Plank, een exclusieve Solidfloor™ vloer is geselecteerd voor high end designproject in New York.

Plank, een van de exclusieve vloeren die ontwerper Piet Boon ontwikkelde voor Solidfloor, is geselecteerd voor Huys. Voor dit spraakmakende project met 58 luxueuze en elegante appartementen aan 404 Park Avenue South in de booming wijk NoMad, werkt de Kroonenberg Groep in New York samen met de internationaal vermaarde Nederlandse ontwerper Piet Boon en landschapsarchitect Piet Oudolf die onlangs de prestigieuze Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs ontving.

‘Wij hebben deze robuuste, gewassen eiken vloer gekozen voor het pilot appartement, omdat het perfect past bij het stoere karakter van het gebouw. Het heeft een mooie, doorleefde look en feel’, verklaart de ontwerper zijn keuze.

Huys, op een van de mooiste locaties in The Big Apple, is een voormalig kantoorgebouw uit 1917 en gebouwd in de typische neoclassicistische stijl van die tijd. En nu dan getransformeerd tot high end appartementen passend bij een kosmopolitische lifestyle. Kwaliteit en aandacht voor detail, zijn net als een gezonde dosis typische Hollandse nuchterheid, eigenzinnigheid, functionaliteit en duurzaamheid de belangrijkste kenmerken van Huys.

Van meet af aan was het project een sensatie voor het verwende en design minded New Yorkse publiek. En talk of the town in verschillende media, waaronder het befaamde design magazine Dwell. Het is dus niet verwonderlijk dat nagenoeg alle appartementen in dit unieke project in no time zijn verkocht.

De naam Huys is een verwijzing naar het Stadt Huys, het eerste stadhuis van New York, dat in 1642 door de ondernemende Nederlandse Willem Kieft werd gebouwd. Bijna vier eeuwen later zijn het opnieuw voortvarende Nederlanders die in deze stad een spraakmakende stap zetten. Wij zijn er heel trots op dat Solidfloor™ gekozen is voor dit prestigieuze project.

Meer informatie: www.pietboon.com, www.huys.nyc.com of www.solidfloor.com

Fotocredits: styling by Karin Meyn, photographer Paul Barbera.

Publicatiedatum: 9 november 2013.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties