array(1) { ["path"]=> string(55) "www.devloerderij.nl/multiplank-combiplank-duoplank.html" }
Partner

De Vloerderij

Het geheim van de Vloerderij.Het houten vloeren geheim zit voornamelijk in de snelle wisseling van de collectie. Een onophoudelijk vernieuwing is nodig volgens Janneke Mateboer directeur van de Vloerderij. Nog dit jaar zal het kleurenpallet stevig aangepast en uitgebreid worden. Nieuwe kleurpigmenten zijn onderweg uit Frankrijk, natuurlijke pigmenten dat wel uiteraard. Er wordt gedacht aan houten vloeren in 'Zacht Lindegroen'. Een frisse kleur die het proberen waard is en geheel past in de aardetinten lijn.De productie van deze bijzondere kleuren gaat medio juni van start en de eerste reacties zijn verrassend en vooral hoopgevend.Houten vloeren houden van kleur, dat is wel duidelijk. Vier vouten vloeren showrooms in Nederland (de 5e nog dit jaar) vol met een compleet programma houten vloeren. De groei zit er nog steeds in. Dat kun je wel zeggen!

MEER TONEN
Bedrijfsoverzicht De Vloerderij

Eiken multiplank

Eiken multiplank afgewerkt met een antiek olie.

Specificaties Eiken multiplank

De kruislings verlijmde multiplanken liggen veilig & vast en hebben dezelfde uitstraling als een massieve eiken vloer. Deze gelaagde planken worden door de Vloerderij in eigen beheer geproduceerd en vanuit de diverse verkooppunten in Nederland gedistribueerd. De Vloerderij is na 16 jaar nog steeds volop actief in vloerenland en breidt haar activiteiten nog steeds verder uit. Nieuwe ontwikkelingen worden op de voet gevolgd en innovatie staat hoog in het vaandel.

De onderlaag van de Multiplank is opgebouwd uit dunne laagjes berken-triplex, die onderling kruislings verlijmd zijn op de multiplank. Berkenhout is voor de Multiplank de meest geschikte houtsoort, omdat deze houtsoort nauwelijks krimpt of uitzet. De kruislingse verlijming zorgt voor extra stabiliteit bij deze multi plank.

Op de berken houten onderlaag van de multiplank wordt vervolgens een massief eiken toplaag verlijmd. De multiplank wordt daarna is z’n geheel enkele uren geperst tot een gerede multiplank.

Pas hierna gaat deze nog ongeschaafde multi plank naar de schaverij. Daar wordt de multiplank pas van veer en groef voorzien. De Multi plank is nu ook een massieve houten vloer geworden en de optiek van de multi plank is gelijk aan die van de massieve houten vloeren.

De toplaag op de multi plank kan verschillend van dikte zijn. De toplaag van de multiplank heeft een dikte van 2 t/m 6 mm. Ook de totale dikte van de multi plank kan verschillen, De Vloerderij levert de multi plank in drie verschillende diktes: 10mm, 16mm en 20mm.

De 16- en 20mm multi plank uitvoeringen zijn uitermate geschikt voor huiskamer gebruik. Deze multiplanken kunnen zowel zwevend als verlijmd gemonteerd worden. De dunnere multiplank kan zwevend, doch ook verlijmd worden. Naar onze mening is deze multiplank alleen geschikt voor slaapkamers.

De multi plank kan zonder problemen ook verouderd en gerookt worden. Het onderscheid tussen massieve houten vloeren en multi plank vloeren is dan niet te zien.

Meer lezen over
'Eiken multiplank'?

meer van deze professional

Verouderde Eikenvloer

Een trendy verouderde eiken vloer is het summum om jare...

Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.