Profielfoto van Belakos
Belakos
De Blokmat 15, 8281 JH Genemuiden
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

‘OVER DE VLOER BIJ LAURA SCHRA.’

Vloeren van Belakos leven, dat blijft zo gaaf om te zien. Van mogelijkheid naar keuze. Het kan een hele korte route zijn of een lange weg. Er is tenslotte zoveel mogelijk.

Vloeren van Belakos leven, dat blijft zo gaaf om te zien.
Van mogelijkheid naar keuze. Het kan een hele korte route zijn of een lange weg. Er is tenslotte zoveel mogelijk en iedere mogelijkheid, ieder type vloer, creëert weer een andere stijl of uitstraling.

Laura Schra nam ons, in haar eigen geschreven blog, mee in de voorbereidingen. Hoe kies je nou een nieuwe vloer die echt bij jou, én de woning, past? Waaraan moet deze voldoen, waar hou je rekening mee, wat wil je wel en wat wil je niet?

‘WE ZOCHTEN EEN PRAKTISCHE, FIJNE VLOER VOOR ONZE KIDS.’

In de loop der tijd veranderen je woonwensen en dus ook de keuzes die je hieromtrent maakt. Toen Laura, en haar partner Delainey, hun eerste huis in Wapserveen kochten, maakten zij hele andere vloerkeuzes als het om de vloer gaat. Nu, 7 jaar later, kwam er een nieuwe woning op hun pad én ontstond er een nieuwe vloerwens voor beide verdiepingen.

‘De sfeer van een oude, vrijstaande boerderij is wezenlijk anders dan de sfeer van een nieuwe, moderne twee-onder-één kap woning,’ aldus Laura. ‘Dat betekent dat we ook echt naar de woning wilde kijken om de sfeer te realiseren die hierbij past. Van een witte houten vloer in de boerderij kozen we voor een pvc-click vloer in de nieuwe woning.’

‘VISGRAAT OF RECHTE PLANK.’

Laura en Delainey hebben zelf ondervonden hoeveel keuze er is. Niet alleen in kleuren maar ook in legpatronen. ‘We kozen toch vrij snel voor een rechte plank. Hoewel we de visgraat ook erg mooi vonden, vonden we dit toch iets te druk en trendgevoelig.

De kleur uitkiezen vonden we een stuk lastiger. Wordt het de Palazzo 710, 720 of de Attico 830? Uiteindelijk kun je pas écht kiezen als je de vloer daadwerkelijk in handen hebt. Van een afbeelding kiezen is, voor ons, niet te doen. Lichtinval, ruimtes, overige inrichting. Alles samen bepaalt het geheel. Een staal opvragen of de vloer in de winkel zien is voor ons dus een absolute must gebleken.’

Laura en Delainey kozen uiteindelijk voor de Attico 830; een prachtige, warme, matte en onderhoudsvriendelijke vloer waar je écht op kunt leven.

‘Met behulp van mijn vader, én het makkelijke click-systeem, hebben we de vloer uiteindelijk zelf gelegd. Ideaal.’

‘ONS TAPIJT BOVEN BEVALT NOG IEDERE DAG’

Voor de gehele bovenverdieping waren Laura en Delainey benieuwd naar de mogelijkheden met betrekking tot tapijt. Dit keer koos Delainey vol overtuiging na een aantal verschillende stalen te hebben gezien.

‘Het werd de Hampton 70. Deze prachtige lichte kleur matcht perfect in ons interieur, oogt heel rustig en luxueus. Voordeel is dat we dit tapijt gemakkelijk kunnen reinigen. Wél zo handig met kleine kindjes.’

Natuurlijk zijn wij, van Belakos, trots als we dit soort mooie verhalen terugkrijgen. Het zijn tenslotte de ervaringen van de trotse vloerenbezitters van vandaag die bepalend zijn voor de nieuwe Belakos-bezitters van morgen.
Dankjewel Laura en Delainey.
We wensen jullie heel veel geluk in jullie fijne huis met jullie prachtige Belakos-vloeren.

Meer zien of meer weten?
Lees de blog van Laura op haar website https://www.lauraschra.nl/interieur-blogs of neem een kijkje op haar Instagram pagina.