Sound Ex

Sound Ex maakt het mogelijk om een vloer van massief te plaatsen in appartementen waarin 10 dB de geluidseis is.

Sound Ex

meer info over Sound Ex

Geluidsreducerende ondervloer voor Massief Parket vanaf 20 mm

 

Om tegemoet te komen aan de toenemende behoefte om ook in een appartement een massieve houten vloer te willen en mogen plaatsen, heeft UNIFLOOR SoundEX 22® ontwikkeld.

SoundEX 22® is een geluidsreducerende ondervloer speciaal voor het zwevend installeren van massieve houten planken vanaf 20 mm dikte. Een revolutionair ondervloersysteem, welke zelfs “de dikste plank tot bedaren brengt”!
SoundEX 22® is een gecertificeerd ondervloersysteem, wat wil zeggen dat het uitvoerig op zijn geluidsreducerende kwaliteiten werd getest en daarmee het bewijs levert de eerste in zijn soort te zijn die voldoet aan de nieuwe Europese norm.
SoundEX 22® bereikt een contact geluidsreductie van 21 dB „Lw /10 dB „Llin op basis van de norm NEN-EN-ISO 140-8/717-2, waarbij volgens de nieuwe richtlijn BRL 2007 de testvloer werd verzwaard met ca. 23 kg per m2. Deze testen zijn uitgevoerd op een vaste dekvloer*.

SoundEX 22® is samengesteld uit een speciaal voor zijn doel vervaardigd softboard (9 mm) in combinatie met een van aluminium voorziene PEschuimlaag (2 mm). Deze opbouw waarborgt eveneens de hoge mate van thermische isolatie en zorgt voor een uitstekend egaliserend vermogen.

Met dit alles profileert SoundEX 22® met een geringe opbouwhoogte van slechts 11 mm, zich als de ideale ondervloer voor zwevend installeren van massief parket en zorgt het tevens voor een langere levensduur.

meer info over Sound Ex