Forbo heeft wereldprimeur met Marmoleum CO2 neutraal


Droogte in grote delen van de wereld, overweldigende overstromingen op andere plaatsen en orkanen die steeds krachtiger en destructiever worden.

Het klimaat verandert en nog steeds worden er bossen gekapt en stoten we elk jaar meer CO2 uit.

Als we ons gedrag niet veranderen, zullen onze kinderen een wereld erven die deels onleefbaar is, met alle problemen van dien. Over klimaatverandering wordt heel wat afgepraat en goede intenties getoond, maar gaan we ook wat doen?

Forbo heeft haar zoveelste stap gezet: Marmoleumvloeren worden vanaf nu CO2 neutraal + (CO2 negatief, red.) geproduceerd. Dat betekent dat Marmoleum niet bijdraagt aan klimaatverandering omdat het CO2 meer dan evenredig wordt gecompenseerd. De vloer draagt dus bij aan een betere wereld voor huidige en toekomstige generaties. Daarmee lost Forbo haar motto Creating a better environment en Committed to the health of one verder in.

Forbo is het eerste bedrijf dat een CO2 neutrale linoleumvloer produceert. Dat komt in hoofdzaak omdat de basis van de vloer goed, gezond en duurzaam is: ze wordt gemaakt van hernieuwbare natuurlijke grondstoffen. Daarnaast heeft Forbo het gebruik van fossiele brandstoffen voor de productie enorm gereduceerd als ook haar relatie met haar toeleveranciers aanzienlijk verduurzaamd. Forbo is trots dat het naast fraai design ook op het gebied van duurzaamheid een ware Hollandse Meester is.

Meer informatie Forbo Flooring

AANBEVOLEN

Marmoleum Click

Forbo introduceert Marmoleum Click: makkelijk los te leggen en superduurzame vlo...

Forbo Marmoleum Signature

Forbo Flooring heeft een nieuwe collectie: Marmoleum Signature. Een vloerbedekki...

Linoleum: wat zijn de prijzen en hoe leg je deze vloer?

Op zoek naar een linoleumvloer? Lees hier meer over de prijzen van linoleum en h...

Flotex

Forbo Flooring heeft in samenwerking met ontwerper Maarten Ponjée een nieuwe Fl...

Advertentie