Foto: press_2013/Marmoleum-Forbo-Flooring-Piet-Boon-linoleum.jpg

Forbo Flooring: Piet Boon Marmoleumvloer

Forbo Flooring introduceert 'Marmoleum selected by Piet Boon'

Forbo Flooring introduceert in maart 'Marmoleum selected by Piet Boon'. De internationaal vermaarde ontwerper maakte hiertoe een selectie van twaalf kleuren uit de gloednieuwe Marmoleum Next Generation collectie. Die kleuren, van grijzen en bruinen tot zwart en blauw, vormen een staalkaart van Piet Boons smaak en zijn moeiteloos in zijn stijlvolle en tijdloze ontwerpen toepasbaar. De liefde voor mooie materialen met een focus op functionaliteit, duurzaamheid en comfort bracht Piet Boon en Marmoleum Next Generation samen.

Piet Boon geniet internationale bekendheid als Designstudio met een wereldwijde portfolio aan interieur en exterieur ontwerpen voor zowel private als zakelijke klanten. Zijn stijl en filosofie bestaan uit een duidelijk herkenbare interpretatie van materialen, texturen en kleuren en perfectie details, uitgevoerd met de persoonlijke wensen van de klant als uitgangspunt. Volgens Piet Boon begint een mooi interieur met een goede vloer als basis.

Niet alleen Piet Boon, maar ook andere ontwerpers kiezen steeds vaker voor Marmoleum. Het past dan ook heel goed in het huidige tijdsbeeld waarin eerlijke, oorspronkelijke producten de toon zetten. Strak, stoer en verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren is het een van de mooiste vlakke vloeren. Marmoleum Next Generation wordt daarnaast gemaakt van 97 procent natuurlijke materialen zoals lijnolie en houtmeel. Voor sommige mensen is dit nieuws, maar veel bekende architecten en designers weten dit al veel langer en passen Marmoleum toe daar waar design en duurzaamheid gevraagd worden.

Forbo Flooring presenteerde eerder dit jaar wereldwijd haar nieuwste op alle fronten verbeterde Marmoleum, genaamd Marmoleum Next Generation. Het nieuwe Marmoleum heeft nu ook bewezen de laagste levensduurkosten van alle vloeren, gebruikmakend van standaarden die de SDU hanteert om onderhoudskosten te bepalen. Bovendien kent Marmoleum Next Generation met zijn nieuwe collecties in meer dan 150 kleuren en vier basisdessins een ongekende rijkdom aan designkeuze.

Marmoleum Next Generation wordt geleverd in gemarmerd Real, Fresco en Vivace; gelinieerd Striato; effen Concrete en Walton; en gedessineerd Graphic en Piano. De nieuwe marmercollectie bestaat uit maar liefst 90 kleuren en kent spectaculaire dessins met combinaties tot acht verschillende kleuren die variëren in intensiteit en contrast. Krachtige contrasten die de vloer het uiterlijk van echt marmer geven of subtiele kleuren die zijn gebaseerd op de fresco's uit het verleden. Voor het gelinieerde Marmoleum Striato zijn drie zeer kleurrijke eyecatchers ontworpen. De nieuwe effen-lijn van Marmoleum Concrete en Walton bestaat juist uit uiterst verfijnde dessins en subtiele kleurnuances. De gedessineerde collectie, tenslotte, vormt een dialoog tussen de zwarten, grijzen en witten van Marmoleum Graphic - geschikt voor architectonische statements - en het subtiele tweekleurige spikkelpatroon van Marmoleum Piano.

Voor veel meer informatie over Piet Boon en Marmoleum zie www.forbo-flooring.nl.

Publicatiedatum: 9 februari 2013

Forbo Flooring introduceert 'Marmoleum selected by Piet Boon'.

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties