Dit is het verschil tussen Marmoleum, vinyl en PVC-stroken

Op zoek naar een nieuwe vloer? Dan kom je al snel uit bij de populaire vloeren van Forbo: Marmoleum, vinyl of PVC-stroken. Ontdek hier de verschillen.

De allereerste stap bij het zoeken naar een nieuwe vloer is natuurlijk jezelf af te vragen: 'hoe ga ik mijn vloer gebruiken?'. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van je persoonlijke situatie en voorkeuren (heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren) maar ook van eventuele allergieën en onderhoud. Populaire vloeren op dit moment zijn linoleum (Marmoleum), vinyl en pvc. Waarom is dat en wat zijn de verschillen?

Dit is MarmoleumOm maar gelijk een verwarring die we vaak tegenkomen uit de wereld te helpen: Marmoleum is een merknaam voor linoleum, afkomstig van het Assendelftse Forbo Flooring. Forbo vormt als oer-Hollands bedrijf de oudste en grootste linoleumfabriek ter wereld. Marmoleum is een bijzonder milieu- en onderhoudsvriendelijke vloer, het is zelfs de duurzaamste vloer op de markt. En dus ook nog eens op-en-top Nederlands. Marmoleum is biologisch afbreekbaar en bestaat uit duurzame grondstoffen als lijnzaadolie, houtmeel, hars, kalksteen en jute.

Voordelen van Marmoleum

Eén van de grote voordelen van Marmoleum is dat het erg onderhoudsvriendelijk is. Zo is hij heel gemakkelijk schoon te houden; een stofwisser en een vochtige doek zijn eigenlijk al voldoende. En Marmoleum is erg stevig, het kan prima tegen een stootje. Daarnaast voelt het door een goede en snelle warmtegeleiding heerlijke warm aan, is daarmee ideaal voor vloerverwarming.Marmoleum is prima geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en mensen met een allergie aangezien linoleum bacteriostatisch is. Dat betekent dat de groei van bacteriën geremd wordt.

Vele dessins

Marmoleum is bij uitstek geschikt voor creatievelingen omdat het in veel formaten te krijgen is. Zo kun je kiezen uit kamerbreed of juist voor banen of tegels. Dan zijn er nog tientallen tinten en dessins te koop; van egale unikleuren tot gewolkte dessins, van subtiele kleurmelanges tot meer uitgesproken marmereffecten. Er zijn ook collecties waaraan een dessin in reliëf is toegevoegd.

Ontdek de Marmoleum-collectie van Forbo.

Dit is vinyl

 

Een vinylvloer had vroeger de naam een wat 'goedkope' vloer te zijn, het welbekende 'zeiltje'. Dat is echter allang niet meer het geval. Tegenwoordig heb je enorm veel variatie in kleuren en dessins. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de populaire vinylstroken, waarbij het gevoel van hout gecombineerd wordt met de voordelen van kunststof. Niet van echt te onderscheiden.

Voordelen van vinyl

Vinyl heeft verschillende voordelen. Zoals gezegd haal je de sfeer en uitstraling van een natuurlijke vloer in huis, iets waar veel mensen blij van worden. Daarnaast heeft vinyl de eigenschappen erg geluiddempend te zijn en is het gemakkelijk schoon te maken; iets waar nog meer mensen blij van worden! Met name door de geluiddempende werking is deze vloer ook prima geschikt voor appartementen. Bovendien kan je vinyl prima combineren met vloerverwarming. Met recht een veelzijdige vloer dus.

 

Novilon - vinyl van Forbo

Novilon is de vinylvloerbedekking van Forbo. Een Novilon vloer heeft bovendien Diamond Seal, een laag die beschermt tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Hierdoor komen eventuele dessins en structuren ook nog eens goed tot hun recht. Daarnaast is Novilon kamerbreed te verwerken, dus geen vervelende naden zichtbaar. Novilon is comfortabel en oersterk, stil, ftlaatvrij en van Nederlands fabrikaat.

 Ontdek de vinyl-collectie, Novilon, van Forbo.

Dit zijn PVC-stroken


Met een PVC-vloeren bedoelen we een vloer die bestaat uit stroken of tegels. Er is flink wat overlap tussen PVC en vinyl, maar over het algemeen kunnen we stellen dat we met vinyl vaak een kamerbrede vinylvloer bedoelen en met PVC een vloer van stroken of tegels. Verder heeft een PVC-vloer vaak het uiterlijk van een houten of stenen vloer. PVC lijkt dus erg op vinyl, alleen heeft het een ander formaat.

Voordelen van PVC

Met PVC-stroken ben je behoorlijk flexibel in zowel ontwerp als installatie. Je kunt heel gemakkelijk een persoonlijke vloer creëren door legpatronen, kleuren of dessins te combineren. Verder heeft een PVC vloer een krasvaste toplaag en goede isolatie. Ook het onderhoud gaat heel gemakkelijk. Doordat PVC waterberstendig is kan het perfect gelegd worden in de badkamer, keuken of toilet.

  

Allura - pvc-stroken van Forbo

Allura is de pvc-collectie van Forbo. De Allura collectie bestaat uit 25 verschillende dessins: hout en steen. Dus als je nu voor de keuze staat voor een vloer die zowel prachtig als praktisch is, is Allura een juiste keuze.

 

Ontdek de pvc-collectie, Allura, van Forbo.