Foto: Alphenberg-leren-vloeren

Leren vloeren

Leren vloeren zijn apart. Ze worden gebruikt voor de afwerking van vloeren en wanden.

Guido van Loon

Leer voelt comfortabel zacht aan, is warm voor blote voeten en heeft een aangename geur. Daar komt nog bij dat leer van nature geluidsabsorberend is én brandvertragend. De leren tegels zijn gemaakt van huiden waar alleen de haren van af gehaald zijn. Natuurlijke oneffenheden zoals insectenbeten zijn bewust intact gelaten om het natuurlijke karakter van leer te onderstrepen. Geen tegel is dus hetzelfde.

Overal in huis 

Leren vloer- en wandtegels kunnen overal in huis toegepast worden: van woonkamer tot slaapkamer, van gang tot eetkamer. Maar liever niet in 'natte' ruimtes zoals de keuken en badkamer. Leren tegels kunnen gewoon gelijmd worden op een vlakke ondervloer, maar er zijn ook magnetische tegels die op élke ondergrond toegepast kunnen worden. Vloeren worden dan eerst voorzien van een metalen plaat. Daarop komen de leren tegels, voorzien van een magnetische rug. De voordelen zijn duidelijk: de tegels zijn veelzijdig toepasbaar, altijd verplaatsbaar, bij een ongelukje separaat te reinigen en verhuizen gewoon mee.

Onderhoudsvriendelijk

Lederen tegels zijn afgewerkt met een waslaag. Schoonmaken is een kwestie van stofzuigen met een zachte borstel. Eventueel kunnen de tegels vochtig (zo droog mogelijk) worden afgenomen. Zet je vloer en/of wand één tot twee keer per jaar in de (bijen)was. Net als bij schoenen een kwestie van waxen, laten drogen en daarna oppoetsen voor glim en glans. Krassen, hakken, kinderen en huisdieren kunnen allemaal zo hun sporen nalaten. Maar dat mág bij leer. Leer leeft en blijft mooi. Eigenlijk wordt het er door de jaren heen alleen maar mooier op.

 

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties