Wil je ook laminaat kopen?

Je hebt een verstandige beslissing genomen. Je wilt je huis voorzien van nieuwe vloeren waar je nog vele jaren ongestoord van kunt genieten. 

Wat je vast zoekt is een soort vloer dat gemakkelijk te reinigen is en niet of nauwelijks tussentijds onderhoud nodig heeft. Daarnaast wil je graag dat je vloer prachtig matcht met je interieur en je woning een luxueuze en stijlvolle uitstraling geeft. Als je ook geen oneindig groot budget hebt, ben je geïnteresseerd in een vloer die gunstig geprijsd is en bovendien gemakkelijk zelf te leggen. Door laminaat te kopen, heb je dit alles binnen handbereik. Laminaat kopen kun je eenvoudig online.

Voordelen laminaatvloeren

Laminaatdelen zijn gemaakt van MDF of HDF. Daarna worden ze voorzien van een mooie en natuurlijk ogende print in bijvoorbeeld een houtstructuur of een steenstructuur. Over deze print wordt een slijtvaste en transparante toplaag van melanine aangebracht. Het resultaat is een vloerdeel dat bijna niet van massief hout te onderscheiden is of de indruk wekt van steen gemaakt te zijn. Van een topkwaliteit laminaatvloer kunt u vele jaren plezier hebben. De melanine-laag waarborgt slijtvastheid en laat de print vele jaren intact. Veel goede laminaatdelen zijn bovendien zo geconstrueerd dat zelf leggen in feite een peulenschil is. Vergeleken met houten vloerdelen vertonen laminaatdelen niet of nauwelijks werking, wat het leggen van je laminaatvloer nog gemakkelijker maakt. Ga je laminaat kopen, dan is een investering in een dure ondervloer vaak niet nodig. Toch is het wel aan te bevelen, zeker wanneer de ondergrond niet helemaal recht is en als je extra isolatie wenst. Topkwaliteit laminaat kun je bovendien ook gebruiken in huizen die door middel van vloerverwarming verwarmd worden.

Veel keuze in laminaat

Laminaat kopen kun je in vrijwel elke gewenste kleurstelling en veel smaakvolle patronen. Er zijn laminaatvloeren van veel gerenommeerde topmerken en er is dus genoeg te kiezen als je niet precies weet welke laminaatvloer voor jouw huis geschikt is. Elke laminaatvloer is onderverdeeld in een gebruiksklasse. Is je vloer bestemd voor normaal gebruik in huis, dan is laminaat van klasse AC3 meestal voldoende. Heb je veel kinderen over de vloer, dan zou je kunnen kiezen voor klasse AC4. Ga je een laminaatvloer leggen in een druk restaurant, kies dan met name voor de klassen AC5 of AC6. Bepaal of je een houtprint of steenprint wenst en kies online de kleur uit die van jouw woning echt een persoonlijk paradijs kan maken. Laminaat kopen is een verstandige beslissing als je kiest voor veel allure voor een kleine prijs.