Parador laminaat highlights: de perfecte weerspiegeling van de natuur

Met levendige structuren, matte oppervlakken en synchrone poriën imiteert het laminaatassortiment van Parador op authentieke wijze houten vloeren.

21 Januari 2020

Natuurlijkheid blijft het uitgangspunt voor het ontwerp van het actuele Parador-laminaatassortiment: zes nieuwe eiken decors in kasteelvloerformaat werden ontwikkeld voor het laminaatassortiment, dat overwegend een synchrone oppervlaktestructuur vertoont. Een andere nieuwigheid is de supermatte structuur, die zorgt voor een unieke, natuurlijke, geoliede uitstraling.

Het 'Eiken Natural Mix'-laminaat uit het 'Classic 1050'-assortiment, dat de veelzijdige presentatie van het natuurlijke materiaal hout imiteert, heeft een bijzonder authentiek effect: elke plank heeft een andere kleurtint, wat leidt tot een harmonieus, veelzijdig en vooral natuurgetrouw kleurenspel. 

De elegante 'Trendtime 3' -collectie, in trendy visgraatpatroon met synchrone oppervlaktestructuur, voldoet aan de hoogste designeisen. Deze klassieke manier van leggen wordt volledig herzien om elke ruimte een bijzondere toets te geven. Visgraat past niet alleen uitstekend in oude gebouwen, maar oogt ook smaakvol in moderne kamers. De systeemplanken van Parador kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd dankzij Allround-klik omdat er geen rechter en linker vloerplanken nodig zijn.

De kasteelvloer van het Parador 'Trendtime 6'-assortiment doet ons mijmeren naar lang vervlogen tijden. In grote ruimtes onthullen de grote vloerdelen een bijzonder natuurlijk karakter dankzij hun unieke lengte en breedte, waardoor het materiaal hout op indrukwekkende wijze wordt gerecreëerd. 

Voor de hogere belastingen in de commerciële en contractsector heeft Parador zijn laminaatportfolio uitgebreid met het 'Classic 1070'-assortiment: de acht hoogwaardige producten met gebruiksklasse 33 en een AC 5-classificatie laten zich van hun meest robuuste kant zien.

Alle Parador-laminaatplanken zijn op betrouwbare manier beschermd tegen vocht dankzij Aqua-Proof-kernplaten en een uitgebreide randimpregnering met hydrofobe olie en lak. Daarom kunnen ze ook in de keuken en badkamer worden gebruikt. 

Daarnaast heeft Parador de afgelopen jaren zijn Eco Balance-laminaat ontwikkeld, een assortiment dat staat voor een zachte en ecologisch duurzame omgang met van de natuur en het natuurlijke materiaal hout. Eco Balance-laminaat, een aantrekkelijk product met een eveneens aantrekkelijk prijskaartje, is bijzonder milieubewust en is volledig in lijn met de hedendaagse trends: de collectie werd aangevuld met vier trendy eiken decors in het populaire landhuisvloerformaat. Het resultaat is een harmonieus assortiment dat indruk maakt met zijn natuurlijke kleuren. Nieuwe matte gesynchroniseerde oppervlakken zorgen bovendien voor een bijzonder authentiek uiterlijk en gevoel, wat een extra dimensie toevoegt aan de natuurlijke uitstraling van Eco Balance Laminaten.

Het brede scala aan toepassingen, de uiteenlopende decors en de hoogwaardige en geavanceerde technologie maken laminaat het meest gewilde product uit de portfolio van deze vloerspecialist uit Coesfeld. Laminaat zal een belangrijke rol blijven spelen in het aanbod van Parador. 

Reacties