Foto: 2022/Ontdek-de-vele-mogelijkheden-van-laminaat.jpg

Ontdek de vele mogelijkheden van laminaat

Er zijn verschillende redenen waarom laminaat nog steeds zo’n populaire vloerkeuze is.

Guido van Loon 30 April 2022

Zo is het erg betaalbaar, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk zelf te leggen. Door het handige klik-systeem hoef je geen professional te zijn om de vloer netjes te monteren. Maar het allergrootste voordeel is dat laminaat heel veelzijdig is. Je kunt er werkelijk alle kanten mee op! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder en ontdek meer over deze populaire vloersoort.

Van houtlook tot betonlook

Laminaat is verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Een laminaat vloer kan bijvoorbeeld een houtmotief en voelbare houtstructuur hebben. Deze laminaatvloer is bijna niet te onderscheiden van een echte houten vloer! Ook een stoere betonlook of een dessin met glad leisteen is een mogelijkheid. Binnen al deze stijlen is er ook nog een ruime kleurkeuze. Laminaat is een stuk goedkoper dan echte natuurstenen of houten vloeren. Het is dus de perfecte manier om geld te besparen, zonder in te leveren op de stijlvolle uitstraling. 

Plank breedte

Wanneer je laminaat aanschaft, heb je de keuze uit een aantal formaten en breedtes. Deze breedte van de plank heeft invloed op de uitstraling. Een extra brede laminaatplank ziet er bijvoorbeeld heel robuust uit terwijl een smalle plank voor een visgraatmotief juist chic en trendy oogt.

Laminaat met v-groef

Waar je tijdens het uitzoeken van jouw nieuwe vloer ook op moet letten, is de zogenaamde v-groef. Er zijn laminaatvloeren met en zonder v-groef. Oftewel: de planken hebben een v-vormige groef voor een robuuste uitstraling óf hebben geen groef en sluiten naadloos op elkaar aan. Bij een 2-zijdige v-groef (2V) heeft alleen de lange kant van de plank een groef. Bij een 4-zijdige v-groef (4V) hebben alle zijdes van het laminaat een groef. De groeven zorgen ervoor dat het laminaat nog meer lijkt op een echte houten vloer. De 4V variant is dan ook de populairste keuze. 

Tegel laminaat

Er is ook laminaat verkrijgbaar in tegelvorm. Kijk maar eens naar de mogelijkheden van dit tegel laminaat. Je ziet dat de laminaat tegels net zoals de planken te koop zijn in vele varianten. Bij de tegels zijn de stoere betonlook, chique marmerlook en stijlvolle natuursteen look een geliefde keuze. De laminaattegels zijn goedkoper en een stuk lichter dan echte tegels. Ook is tegel laminaat verkrijgbaar met een praktisch kliksysteem, waardoor je het net zo gemakkelijk kunt leggen als een normale laminaatvloer. 

Waterbestendig PVC laminaat

Ben je op zoek naar een waterbestendige vloer voor in jouw nieuwe badkamer? Kijk dan eens naar het assortiment met PVC laminaat. PVC vloeren zijn sterk, onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in laminaatvorm – inclusief handig kliksysteem. Normaal laminaat is gemaakt van geperste houtvezels en hierdoor niet zo geschikt voor in vochtige ruimtes.

Laminaatvloer voor iedere woonstijl

Door alle mogelijkheden is een laminaatvloer prima aan te passen op iedere woonstijl. Zo kun je de vloer in de gehele woning toepassen. Kies bijvoorbeeld voor een robuuste laminaatvloer met houtlook en 4-zijdige v-groef in de landelijke woonkamer, geef de hal juist een stoere uitstraling met een betonlook tegel en schaf voor de badkamer PVC laminaat aan. 

Reacties