Foto: 2016/tips-uitkiezen-vloer.jpg

Vier tips voor het kiezen van de perfecte vloer

Het interieur, de uitstraling en sfeer van een huis zijn enorm belangrijk. Daarin speelt de vloer die er ligt een grote rol en bepaalt de sfeer!

Guido van Loon

De keuze voor een vloer is naast smaak ook erg afhankelijk van budget, levensstijl en natuurlijk wat een vloer te verduren krijgt. Of je nu een vloer in een nieuw huis gaat leggen of een nieuwe vloer in je huidige huis wil, als je met deze zaken rekening houdt, vind je de vloer die voor jou perfect is.

Levensstijl

Hoe jij en je gezin leven is erg belangrijk in de keuze voor een vloer. Lopen jullie veel, heb je huisdieren en/of kinderen? Ga dan niet voor tapijt, maar voor een stevige vloer zoals laminaat, vinyl of tegels. Een vloerkleed zou de delen waar minder wordt gelopen wat warmer kunnen maken, bijvoorbeeld in de huiskamer bij de bank.

De ruimte

De vloer in de hal van je huis zou een 'wow' factor moeten hebben, maar er ook tegen kunnen dat je met alle weersomstandigheden binnen komt. Een duurzame vloer is daarom een goede keuze. Een deurmat die buiten ligt kan het meeste vuil al wel van je voeten halen, zo blijven je vloeren schoner. In de slaapkamers wil je comfort aan je voeten, dus daar kies je tapijt bijvoorbeeld. Laminaat in de slaapkamer wordt ook veel gekozen. Dit heeft vele voordelen: het is makkelijk schoon te maken, ziet er mooi uit en met een warm kleed naast je bed sta je met warme voetjes op. De vloer in de badkamer en waskamer moet juist tegen water moet kunnen. Hout is niet de beste keuze in deze ruimtes, maar tegels bijvoorbeeld wel.

Kosten

De prijs van een vloer gaat altijd per vierkante meter. Hoe beter de kwaliteit, hoe meer je betaalt. Voor een synthetisch tapijt betaal je minder dan voor een handgeknoopt tapijt. Bij laminaat geldt vaak: hoe meer het er als hout uitziet, hoe duurder het is. Zorg ook voor een goede ondergrond om je comfort en de levensduur van de vloer te vergroten. Een kwalitatief goede vloer is een waardevolle investering, voor een langere tijd. Een vloer wil je liever niet om de 5 jaar vervangen, dus neem dat mee in je beslissing. Wil je echt investeren in een vloer, ga dan naar een vloerenspeciaalzaak. Liever kwaliteit voor minder geld? Kijk eens bij bouwmarkten zoals Praxis. Bij de Praxis heb je bijvoorbeeld een ruime keus in laminaat.

Milieuvriendelijkheid

Wil je naast een vloer die er goed uit ziet ook een vloer die milieuvriendelijk is? Kies dan bijvoorbeeld voor gerecycled materiaal, zoals bamboe of een vloer van kurk. Kurk is geweldig voor in een gehorige ruimte, maar met hoge hakken moet je uitkijken. In een loft of industriële woning is de betonnen vloer ook een mooie optie en erg goed voor het milieu! Beton kun je er heel sfeervol uit laten zien door het in jouw stijl aan te kleden.

Welke soort vloer heb jij in je huis? Ben je aan verandering toe? Vertel ons jouw tips voor het kiezen van de juiste vloer!

Reacties