Foto: laminaat-laminaatvloer-wonen

Laminaat: voor elk interieur een verrijking

Één van de meest gekozen vloeren is de laminaatvloer. De veelzijdigheid, eenvoud en natuurlijk het prijskaartje maken deze vloeren zeer aantrekkelijk.

Maar… past laminaat in elk interieur? Of is laminaat in sommige inrichtingen eigenlijk ‘not done’? Wij onderzoeken de vijf bekendste woonstijlen om te zien of laminaat in het interieur past.

Landelijk

Of laminaat past in een landelijke woning is maar zeer de vraag. Tenslotte zijn deze inrichtingen over het algemeen voorzien van een plankenvloer, waarvan het hout van nature veel ruwer is dan het gladde laminaat. Toch kan laminaat hier wel degelijk een verrijking vormen. Afgezien van de bekende gladde houtlook bestaat er namelijk ook laminaat dat de look heeft van robuuste planken. Hierdoor lijkt het net alsof de vloer bestaat uit het originele hout, terwijl je wel kunt genieten van alle voordelen van laminaat. Zo vergt de vloer nauwelijks onderhoud en is hij veel eenvoudiger schoon te houden dan een plankenvloer.

Klassiek

Bij de klassieke woning is het eigenlijk nauwelijks de moeite waard om de mogelijkheden van laminaat te onderzoeken. Wie kent niet het standaard geval dat een gepensioneerde heer of dame moet verhuizen, waarna het huis grondig onder handen wordt genomen? Één van de eerste dingen die de nieuwe bewoner doet is het stoffige dikke tapijt verwijderen en er een gemakkelijk, goedkope laminaatvloer in leggen. In de meeste klassieke woningen is laminaat te vinden, dat door de kleurmogelijkheden van grijs tot (donker)bruin in vrijwel elke inrichting past. Tip: laminaatvloeren van Kwantum zijn vaak erg scherp geprijsd.

Scandinavisch

In de meeste Scandinavische inrichtingen is de laminaatvloer al standaard meegenomen in het ontwerp. Vooral de grijze en whitewash tinten zijn erg populair, die een ruimtelijk gevoel geven in de inrichting. De Scandinavische inrichting leent zich feitelijk niet voor veel andere vloeren, omdat het een specifieke stijl is die werkt met gladde oppervlakken. Omdat deze stijl vooral bekendstaat om haar praktische waarde, eenvoud en overzichtelijkheid, past een laminaatvloer perfect in de Scandinavische inrichting.

Modern en minimalistisch

Nu zijn we eindelijk aangekomen bij de hamvraag: past een laminaatvloer ook nog in een moderne of minimalistische inrichting? In de moderne inrichting wordt weinig gewerkt met warmte, dus zijn warme houttinten niet echt ideaal. Echter, wanneer wordt gekozen voor een witte, grijze of zeer donkerbruine laminaatvloer, dan kan deze geweldig passen bij de inrichting. Daarnaast is er een bijzonder type laminaat dat zich perfect leent voor moderne en minimalistische inrichtingen: laminaat met tegel-look. Dit laminaat lijkt precies op natuurstenen tegels, maar dan met alle voordelen van laminaat. Het is relatief goedkoop, eenvoudig te leggen en geeft veel meer warmte en isolatie in de ruimte dan tegels.

Conclusie

Een laminaten vloer heeft diverse voordelen die andere vloeren niet hebben. Het is eenvoudig schoon te houden, geeft warmte en extra isolatie en is bovendien goedkoop in zowel de aanschaf als de montage. Naast al deze praktische voordelen blijkt laminaat verrassend genoeg in vrijwel elke inrichting te passen. Van een landelijke of klassieke inrichting tot een moderne of minimalistische woonstijl: kies je voor de juiste soort laminaat, dan ben je verzekerd van een vloer die perfect past bij jouw inrichting.

Reacties