Foto: 2016/Laminaat-vloer-voordelen.jpg

Laminaat: de nieuwe hout- en tegelvloer?

Laminaat is tegenwoordig zó populair dat er ontzettend veel soorten verkrijgbaar zijn.

Guido van Loon

Denk hierbij niet alleen aan de vele verschillende kleuren, want de technieken zijn dusdanig sterk ontwikkeld dat er vandaag de dag laminaat bestaat dat eruit ziet als echt hout, tegels of zelfs natuursteen. Daarnaast profiteer je van de voordelen van deze vloersoort, want laminaat is zo gemaakt dat het zeer sterk is, niet verbleekt door zonlicht, krasvast, duurzaam, milieuvriendelijk en onderhoudsvriendelijk is. Wil je een vloer met alle voordelen van laminaat, maar het uiterlijk van een houten of stenen vloer? Kies dan voor een laminaatvloer!

Laminaat of echte houten vloer?

Tegenwoordig is een laminaatvloer nauwelijks te onderscheiden van een echte houten vloer. Ben je op zoek naar een houten vloer en wil je van alle voordelen van een laminaatvloer profiteren? Dan is een houtlook laminaatvloer de perfecte keuze. Dit type laminaat heeft een voel- en zichtbare houtstructuur, eventueel in combinatie met noesten. Deze laminaatvloeren beschikken ook over een v-groef aan twee, of alle zijden van de plank. Dankzij deze groef krijgt de laminaatvloer een extra natuurlijke uitstraling. Het lijkt dan alsof er echte houten planken liggen.

Tegel laminaat

Tegel laminaat is de perfecte oplossing als je op zoek bent naar tegels, maar wilt profiteren van de voordelen van een laminaatvloer. Het is in veel verschillende kleuren, formaten en decors te verkrijgen. Een marmeren of egale uitstraling; alles is mogelijk. Dankzij de speciale formaten en vormen van het tegel laminaat wordt de tegeluitstraling extra benadrukt. Tegel laminaat is daarnaast ook verkrijgbaar met v-groef om het tegeleffect te accentueren. Ook beschikt dit type laminaat over een speciale toplaag waardoor het tegel laminaat goed bestand is tegen vocht.

Natuursteen laminaat

Natuursteen laminaat is een prachtige laminaatvloer met natuursteen look die over alle comfortabele voordelen van een laminaatvloer beschikt. Het voelt warmer aan dan echt natuursteen en laminaat is goedkoper en gemakkelijker te leggen dan echt natuursteen. Ook is laminaat in de aanschaf goedkoper dan echt natuursteen. Dit type laminaat is in verschillende natuursteen stijlen te verkrijgen. Dankzij het hoogwaardige decor is het nauwelijks waar te nemen dat het een laminaatvloer is. Dankzij het speciale oppervlak kun je het natuursteen laminaat gewoon dweilen en zijn vlekken gemakkelijk te verwijderen.

Prints, patronen en kleuren

Of het nu een vloer moet worden in de woonkamer, slaapkamer of kantoor; het kiezen van een laminaatvloer is een belangrijk element in het creëren van de juiste sfeer. Of je nu kiest voor laminaat met houtlook, tegel laminaat of natuursteen; de verschillende prints, patronen en kleuren bieden hoe dan ook een exclusieve uitstraling. Heb je eenmaal een vloer naar jouw smaak gekozen, dan profiteer je naast de looks ook nog van de andere besproken voordelen. Een unieke combinatie die vele mogelijkheden biedt!

Reacties