Kurk in je caravan

Een kurkvloer in je (sta)caravan of camper is de ideale vloerbekleding. Gemakkelijk op maat te snijden, waterdicht, eenvoudig in onderhoud en gaat lang mee.

Kurk in je caravan, gemakkelijk en schoon

In je caravan of camper wil je natuurlijk gemakkelijk onderhoud. Snel maar wel schoon. Het is tenslotte vakantie. Een kurkvloer past daar perfect bij. Een veger of een natte doek en schoon. Koffie, rode wijn of appelsiensap geknoeid? Geen probleem. Door de oersterke en vuilafstotende laklaag blijft de vloeistof op de vloer liggen. Zelfs als rode wijn volledig is opgedraagd verwijder je alles met een gewone natte doek. Al valt een hele emmer water om dan nog is er niets aan de hand.

Een kurkvloer bestaat uit losse tegels van meestal 4 mm dik. Gemakkelijk te snijden met een stanleymes dus. Kurk werkt niet dus kan je deze perfect op maat tegen de zijkant aan leggen. Geen kiertjes of naden waar vuil of vocht in kan. De kurktegels lijm je op een vlakke ondergrond - vezelplaat of mdf is het meest geschikt. Na de plaatsing breng je 4 laklagen aan (droogtijd ca 6 uur, valt dus best mee). Nu heb je een verzegeld geheel waar vocht of vuil nergens kans heeft.

De laklaag is de slijtlaag van de vloer. Door de moderne technieken is deze enorm slijtvast, blijvend veerkrachtig en super vlekbestendig. De eerste 10/15 jaar hoef je niets aan de vloer te doen. Als er slijtage optreedt kan je de vloer gewoon een keer opnieuw lakken en ben je klaar voor de volgende 10/15 jaar. Daar krijg je toch een echt vakantiegevoel van?

Kurk kan je inmiddels in wel 30 verschillende motieven kiezen en wij van Kurco maken de kleur die je wilt. Gewoon de natuurkleur (dat is echt wel de meest gemakkelijke vloer ever, je ziet er niets op!) maar wit kan ook, of beige of rood of blauw of grijs. Kortom iedere kleur van de regenboog.

In onze toonzaal kunnen wij u alle mogelijkheden laten zien en persoonlijk advies geven. Op onze website vindt u heel veel foto's en kan je je bestelling plaatsen www.kurkexpert.be.