Foto: COREtec_Floors_OHNH_Haren_Meadow_50_LVP-807_00034

Hoe kiest interieurarchitect Ken Creemers een vloer?

Samen met interieurarchitect Ken Creemers blikken we terug op de vloeren van het succesvolle verbouwingsprogramma Ons huis/Nieuw huis op VRT1. Hoe kiest Ken een vloer? Wat zijn z'n favoriete vloeren?

24 Oktober 2023

In Ons huis/Nieuw huis zag de kijker heel wat prachtvloeren de revue passeren. We pikken er de mooiste uit, samen met interieurarchitect Ken Creemers, die de interieurs vormgaf.

De geschikte vloer kiezen voor een woning, hoe pak jij dat aan?

“Ten eerste: ik bezoek altijd een showroom. Daar kan je de vloeren zien, vastpakken en voelen. Een vloer ziet er in het echt altijd anders uit dan online. Een showroombezoek is dus heel belangrijk om de juiste vloerkeuze te maken. Daarnaast laat ik mij ook leiden door de hoeveelheid daglicht. De woningen die ik renoveer, zijn vaak erg donker. De bewoners wensen meestal juist een fris, modern interieur. In dat geval kies ik voor een vloer met een lichte tint. Is de woning al heel ruim of licht, dan creëer ik met een donkere vloer een mooie kleurennuance.”

Welke vloer van Ons huis/Nieuw huis komt jou het eerst voor de geest?

“Die van Nele en Dries in Affligem. Dit jonge koppel wenste een warm, gezellig en sfeervol interieur, maar tegelijkertijd ook iets modern en fris. Ik wist dat ze heel graag een visgraatvloer wilden, en ze hadden geluk: COREtec® heeft een prachtige lichte visgraatvloer in het assortiment. De keuken is vrij ruim, waardoor het drukkere motief van de vloer perfect tot zijn recht komt. De kleur sluit mooi aan op het hout van de keuken, wat het tot één geheel maakt.”

In Pulderbos heerst een heel andere sfeer.

“Lorenz en Elyne droomden van een interieur met een hoek af. Dat zie je in de materiaalkeuze, zoals het behang in de keuken. Daarom koos ik voor elke ruimte voor Baltimore Oak 95, een vloer met een originele parketlook. De vloer creëert rust en balans in het drukke interieur. In de eetkamer/ living accentueren de lange planken de lengte van de ruimte. Dat doet ze optisch groter lijken. De planken liggen door de hele woning in dezelfde richting. Daardoor zijn er geen storende overgangen tussen de ruimtes. Dat creëert in deze bungalowwoning een heel open effect.”

Het project in Haren is ook een favoriet, dachten we?

“Jazeker, dit was echt een totaalrenovatie. Van de garage tot de keuken, en van de hal tot de slaapkamers: in elke ruimte legden we een nieuwe vloer. De vloeropbouw in deze woning was goed, dus de vakmannen hoefden de ondervloer niet de egaliseren. In de meeste ruimtes legden we de nieuwe vloer direct over de oude heen.”

Wat is jouw ervaring met COREtec® -vloeren?

“De renovaties in Ons huis/Nieuw huis zijn compleet verschillend, maar één ding hebben ze gemeen: ze moeten vlot verlopen. Dat lukt met COREtec® perfect. De vloeren zijn eenvoudig te leggen en het bouwteam kan zelfs over onafgewerkte vloeren heenlopen. Daarnaast kunnen we vertrouwen op de duurzaamheid van COREtec® : de vloeren zijn zeer slijtvast en waterbestendig. Dat maakt het een waardevol product om mee te werken.”

Meer informatie over COREtec vloeren? www.coretecfloors.com 

Meer van COREtec® Floors
Reacties