Foto: 250497

Gietvloer... behaaglijk warm

Een veel gehoord misverstand over gietvloeren is de koele uitstraling die er vaak mee wordt geassocieerd. Door het enorme scala aan kleurmogelijkheden is dit tegenwoordig een achterhaald argument.

Een veel gehoord misverstand over gietvloeren is de koele uitstraling die er vaak mee wordt geassocieerd. Door het enorme scala aan kleurmogelijkheden is dit tegenwoordig een achterhaald argument.

Juist door het toepassen van warme tinten samen met natuurlijke materialen als hout en mooie stoffen, krijgt uw woonkamer een warme uitstraling.

 

Naast dit optische effect is, voelt ook fysiek een gietvloer heerlijk warm aan. Het materiaal neemt de omgevingstemperatuur aan en voelt van nature erg behaaglijk, ook aan blote voeten.

Een DRT gietvloer kan zonder probleem over vloerverwarming worden aangebracht. Het materiaal is er zelfs bijzonder voor geschikt omdat het gemakkelijk warmte opneemt en afgeeft. Een kwalitatief zeer hoogwaardige vloer die zich kenmerkt door een strak maar tegelijk warm karakter.

Verder zorgen unieke kenmerken zoals een natuurlijke look, hoge slijtvast- en krasbestendigheid, vloeistofdichtheid, en anti-allergische eigenschappen, dat consumenten en architecten kiezen voor deze naadloze vloer met een zeer lange levensduur.

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die ter plekke worden gemengd en aangebracht. Daardoor heeft iedere vloer zijn eigen karakter en ziet iedere vloer er anders uit.

Door de relatief geringe dikte van de vloer, variërend van 2-5 mm is deze vloer geschikt als renovatievloer aangezien hij over praktisch elke bestaande ondervloer kan worden gelegd. Er hoeft dus niet gesloopt te worden.

Doordat een DRT gietvloer een gesloten toplaag heeft, is de vloer bijzonder onderhoudsarm. Over het algemeen is stofzuigen (met een zachte borstel) en eenmaal per week reinigen met water en een neutraal reinigingsmiddel voldoende. De gietvloer is niet gevoelig voor vlekken, etensresten, vloeistoffen als thee, koffie, wijn en vetten trekken niet in de vloer en zijn daardoor zeer gemakkelijk af te nemen.

De gietvloeren kunnen in de diverse ruimten worden toegepast. Voorbeelden zijn woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer maar ook voor de professionele markt , denk hierbij aan winkels, kantoren en showrooms.

Al deze gietvloeren zijn verkrijgbaar volgens het uitgebreide standaard kleurenpallet van DRT Vloeren. DRT geeft 3 jaar garantie op gelegde vloeren, uitlopend tot 10 jaar garantie op UV stabiliteit!

Meer informatie: www.drt.nl.

Publicatiedatum: 11 november 2010

Reacties