string(1) "p"

Gietvloer in huis

5 belangrijke voordelen van een gietvloer in huis

Solo Gietvloeren

Solo Gietvloeren bedient de Gietvloeren markt al ruim 35 jaar. Dit is iets waar we trots op zijn. Door de jaren heen werken wij met veel plezier en passie aan een product dat u kwaliteit, comfort en duurzaamheid biedt. Omdat wij er van overtuigd zijn dat kwaliteit voorop staat ontwikkelde Solo in de loop der jaren een Gietvloer kwaliteit waar we alleen maar van durfden dromen. Wij geloven dat je met de juiste mensen en unieke vakcompetenties een perfecte formule creëert. Om deze reden verdelen wij onze organisatie onder in planning, projectbegeleiding, ontwikkeling, applicatie en advies. Hierdoor bieden wij onze klanten een optimaal service niveau.

1. Levensduur

De levensduur van een gietvloer is een enorm voordeel ten opzichte van andere vloeren. In vergelijking met andere typen vloeren zoals laminaat, tegels of een houten vloer, gaat de gietvloer langer mee. Gemiddeld heb je er zo’n 30 jaar plezier van.

De lange levensduur van een gietvloer heeft alles te maken met de technische constructie. De vloer wordt opgebouwd in verschillende lagen, hierdoor ontstaat er een solide systeem. Een gietvloer is naadloos en dus ideaal in onderhoud. Vanwege de vloeistofdichtheid heeft vuil of vocht geen kans om ergens tussen te kruipen of vlekken te veroorzaken.

 

2. Gebruiksvriendelijk

Het belangrijkste aan de vloer in je huis is dat het gebruiksvriendelijk is. Je wilt op blote voeten prettig door je huis kunnen lopen zonder oneffenheden te voelen. Zeker wanneer je kinderen hebt of vaak kinderen over de vloer krijgt, wil je die met een gerust hart kunnen laten spelen in je huis. Daarnaast is de gietvloer een echte aanrader in combinatie met vloerverwarming.

3. Veelzijdigheid

Het fijne aan een gietvloer is dat het in elk interieur past. Het is in meerdere kleuren leverbaar en kan dus op elk meubilair worden aangepast. Deze vloer geeft een chique uitstraling aan je interieur, zonder dat je bang hoeft te zijn om eroverheen te lopen. De gietvloer is slijtvast; er mag op geleefd worden.

Cementgebonden gietvloer met betonlook.

4. Onderhoud

Naast de woonkamer is deze vloer ook ideaal om door te trekken naar je keuken of om te plaatsen in je badkamer. Dit alles is een enorme vooruitgang voor hygiëne en onderhoud in je huis. Dat brengt ons meteen bij punt 4: het gemak in onderhoud.

Het vuil is gemakkelijk met een stofzuiger te verwijderen en na te poetsen met een lauwe dweil. Zorg ervoor dat het water niet te heet is bij het schoonmaken van je vloer. Lauw water trekt namelijk mooier op en laat geen droogsporen achter.

5. Éen geheel

Tot slot geeft een gietvloer een rustige, complete uitstraling in je huis. Doordat er geen naden of patronen door de vloer lopen, creëer je een mooi geheel waar variabele smaken voor het interieur aan kunnen worden toegevoegd.

Meer weten over gietvloeren in je woning of op zoek naar extra inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina met diverse foto’s of neem contact met ons op voor meer informatie.