EPI introduceert scheurvrije Superbase gietvloer

Ontdek de nieuwe scheurvrije Superbase giet vloer van EPI.

17 Juni 2019

EPI, Nederlands fabrikant van kunststof (giet)vloeren, voegt de EPI Superbase gietvloer toe aan de collectie. De vloer is uitgerust met een speciaal membrane om scheurvorming te voorkomen tot wel 2,5 mm. De scheurvrije gietvloer biedt een zekerheid van 99 procent om scheuren op te vangen. Hiermee is de vloer zeer geschikt voor nieuwbouwwoningen. Het systeem is ook zeer geschikt voor appartementen aangezien de vloer tot wel 20dB contactgeluid reduceert.

Goede combinatie met vloerverwarming

De EPI Superbase gietvloer bestaat uit een of meer onderlagen, een gietlaag en een matte aflak. De vloer is aan te brengen over een bestaande (tegel)vloer of in combinatie met vloerverwarming, wat zorgt voor extra comfort. Naast deze comfortabele eigenschappen is de gietvloer nagenoeg onderhoudsvrij en kleurvast. Zonlicht zorgt namelijk niet voor vergeling of verkleuring, wat vaak wel wordt gedacht. En met een gemiddelde levensduur van veertig jaar en de sterke eigenschappen, is de EPI Superbase gietvloer ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld kantoor- en winkelinrichtingen.

Duurzaam

Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij EPI. Zo bevatten de producten van EPI grotendeels natuurlijke grondstoffen als biopolymeren en natuurlijke vulstoffen en pigmenten. Een EPI Superbase gietvloer is bijvoorbeeld na de gebruiksperiode te recyclen tot vulstof voor een nieuwe vloer.

Strakke of natuurlijke uitstraling

De stijlvolle EPI Superbase gietvloer biedt een groot scala aan kleuren en diverse kleurcombinaties; van Scandinavisch clean tot kleurrijke Afrikaanse tinten. EPI heeft hiervoor de EPI Colour Collection ontwikkeld met een pallet van Solid en Blend kleuren. Een Solid kleur betreft één kleur voor een strakke uitstraling, een Blend kleur een mix van twee kleuren voor een natuurlijke betonuitstraling.

De EPI Superbase vloer is alleen binnen toepasbaar en geschikt voor onder andere woningen, kantoren, scholen en ziekenhuizen.

Klik hier voor meer informatie. 

Reacties