Foto: interieur-trends-vloeren-wonen_nl

De vloeren trends van dit moment

Niets is zo bepalend in je interieur als je vloer. Het is dan ook het beginpunt van je inrichting. Ga je voor een strakke, moderne look of voor een authentieke, warme look?

Willianne 23 April 2023

Ben je er nog niet uit wat voor sfeer je neer wilt zetten met je vloer? Bekijk eens de nieuwste trends en vind je favoriet!

PVC-vloer: ervaar de voordelen

Bij een nieuwe vloer komt ongemerkt nog heel wat kijken. Zo heb je een egale ondervloer nodig, en ook de afwerking vergt een aantal flinke meters plinten. En natuurlijk de topvloer. Ben je op zoek naar kwaliteit, dan kan je al gauw neigen naar PVC. Dit materiaal is verkrijgbaar in verschillende looks, van hout tot marmer en beton. En deze vloer is niet van het echt te onderscheiden.

Dat een PVC vloer zo trendy is, komt door de onverslaanbare kwaliteit en de realistische look. Wil je bijvoorbeeld wel de houten look, maar niet het onderhoud van een houten vloer? Dan is pvc dé uitvinding van de eeuw. Tot op de dag van vandaag is deze vloer nog heel populair.

De eeuwige favoriet: de visgraat

De visgraat-vloer is en blijft in de top zitten van de vloerentrends in Nederland. Onze grootouders hadden deze houten vloer al in huis liggen en de laatste jaren was de visgraat vloer een veel gekozen vloer in vele woningen. De trend is nog lang niet voorbij en we zetten deze trend maar al te graag voort. Die chique uitstraling van toen heeft deze vloer nog elke dag en vervelen doet het niet.

PVC én visgraat

Je kunt er ook voor kiezen om bovenstaande twee trends te combineren. Een pvc visgraat vloer brengt de voordelen van de pvc vloer en de looks van de visgraat bijeen. Niet zo gek dat dit momenteel een trend is.

Andere patronen: de Hongaarse punt

Fan van de visgraat, maar zoek je net even iets anders? Kijk dan eens naar de Hongaarse punt van pvc. Bij dit type vloer worden de planken schuin gelegd, op zo’n manier dat er een patroon vol punten ontstaat. Dit lijkt op een visgraatvloer, maar er zit zeker wel verschil in. De punten van een Hongaarse punt vloer komen tegen elkaar aan, terwijl dit bij een visgraatpatroon niet het geval is. Een Hongaarse punt vloer oogt door de wijze van leggen net iets rustiger dan een visgraat patroon.

De meest bekende en het oudste patroon is het leggen in stroken. Hierbij worden de stroken naast elkaar gelegd. Ben je toe aan vernieuwing en iets unieks wat niet veel mensen in huis hebben? Ga voor een patroon zoals een sterpatroon. Of combineer verschillende patronen met elkaar.

Strak en industrieel: de egaline gietvloer

Strakke gietvloeren hebben zijn de laatste jaren flink in populariteit gestegen. En dat is niet zo gek. Met het juiste mengsel en de juiste coating (afwerklaag), heb je jaren profijt van deze industriële betonvloer. Wil je een egaline vloer als afwerkvloer, dan komt hier wel de nodige kennis bij kijken. Zo is het belangrijk om de juiste producten te gebruiken, de juiste hoeveelheden en de juiste technieken. Omdat er nog behoorlijk wat bij komt kijken, kiezen veel mensen voor uitbesteden.

 

 

Reacties