Foto: Wonennl-CozyOak-vloer

Dé trend van dit moment onder de vloeren? CozyOak!

Of je nu met je vrienden in je huiskamer met de voetjes van de vloer gaat of juist aan het einde van de dag gevloerd op de bank ligt;

Vincent 17 Juli 2023

De trends en ontwikkelingen op het gebied van vloerbedekking volgen elkaar de afgelopen jaren in rap tempo op. Van tapijttegels tot de visgraatvloer en van de karpetten tot marmoleum; alles zien we voorbijkomen. De ene trend slaat iets beter aan dan de ander, maar allemaal hebben ze hun eigen charme. De nieuwste innovatie op het gebied van vloeren is de zogenoemde CozyOak houten vloer. De naam verraadt het al een beetje, een vloer met een warm karakter. Zowel letterlijk als figuurlijk. Waarom wij ook in de ban zijn van deze nieuwkomer onder de vloeren? Lees snel verder.

Niet op een houtje bijten

De afgelopen jaren zagen we dat de houten vloeren steeds meer plaats gingen maken voor de vloeren van PVC. PVC is praktisch, voordelig en in alle uitvoeringen te verkrijgen. Van varianten die doen denken aan stenen tegels, tot één die verdacht veel doet denken aan een houten vloer. Maar ondanks de prachtige opties, is en blijft het een variant op hout.

Waarom mensen dan niet voor de houten vloer blijven gaan? Dit kwam vaak door de praktische bezwaren qua onderhoud, maar voornamelijk was het de prijs. Zeker in dure tijden kiezen mensen logischerwijs eerder voor een voordelige vloer. Echt hout is prijziger in aanschaf en verzorging. Ook duurzaam verwarmen door middel van vloerverwarming was niet ideaal met hout. Maar zoals we al zeiden; de innovaties volgen elkaar in rap tempo op, zo ook hier!

CozyOak

De vloeren van CozyOak combineren alles wat je wilt in een vloer, inclusief een voordelige prijs. Het is een parketvloer van 100% echt hout, eerlijk geproduceerd in Nederland en ook nog eens top te combineren met vloerverwarming. Het kan dus wel, een houten vloer voor vloerverwarming. Met zijn pure uitstraling en de diversiteit aan kleuren past de vloer in de meest uiteenlopende interieurs, van een opgeknapte jaren ’30 stadswoning tot een design villa in een nieuwbouwwijk. Met deze sterke eigenschappen en back to basic look is de verwachting dan ook dat het een tijdloze toevoeging is op de markt van vloeren. Een keuze waar je de komende decennia wel goed mee zit.

Doe duurzaam

De CozyOak vloer wordt geproduceerd van 100% FSC gecertificeerd hout, hiermee is het een duurzame keuze en dus een vloer met goed gevoel. De prijs is wel iets hoger dan bij PVC, maar dat verschil is logisch te beredeneren aangezien het een puur natuurproduct is. In de markt van vandaag de dag zien we ook dat mensen liever iets meer betalen voor duurzame kwaliteit dan de ‘fast fashion’, óók op het gebied van vloeren. Daarnaast is de uiteindelijke levensduur van deze vloer veel langer dan die van een PVC-vloer. Je kunt een Cozy Oak vloer namelijk prima opschuren en opnieuw beitsen of lakken, daarmee is de levensduur van de vloer wel tot twee keer zo lang als een vloer van PVC. We kunnen wel stellen; een CozyOak vloer kiest je voor je leven! De duurzaamheid komt ook terug in de manier van verwarmen. Deze vloer geleidt vloerverwarming zeer goed, waardoor er gericht verwarmd wordt en er minder energie nodig is om een ruimte op temperatuur te krijgen. Dit zul je ook terugzien op de energierekening!

Kortom, sta jij op het punt om een oud pand op te knappen, een nieuw huis te bouwen of gewoon je huidige interieur een flinke oppepper te geven? Dan is het slim om eens bij de vloeren CozyOak te kijken. Een revolutionair en nieuw merk wat helemaal past in het tijdsbeeld van vandaag de dag. Het is een eerlijke en puur geproduceerde vloer van eigen bodem. Het merk heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en het is daarmee een investering voor jaren.

En laten we eerlijk zijn; het oog wil ook wat, en daarmee zit je bij deze vloer meer dan goed! Het is een prachtig staaltje vakwerk waar alles bij uitstraalt dat het vakwerk is. Dus maak de vloer vrij voor deze nieuwkomer op de markt, het maakt ons in ieder geval heel erg blij!

Meer informatie
CozyOak wordt geleverd door dealers in heel Nederland. Je vind altijd een dealer dichtbij jou in de buurt. 

Reacties