Foto: Kozijnen_wesselink

Wesselink Kozijnen: Ambacht ontmoet duurzaamheid met het STIP keurmerk

Dit keurmerk is niet zomaar een certificering; het vertegenwoordigt een verantwoording om alleen duurzaam geproduceerd hout te gebruiken.

Maïssa 17 November 2023

Wesselink Kozijnen is gespecialiseerd in hoogwaardige kozijnen en draagt niet alleen trots het STIP keurmerk, maar belichaamt ook een unieke toewijding aan duurzaam ondernemen. Dit keurmerk is niet zomaar een certificering; het vertegenwoordigt een verantwoording om alleen duurzaam geproduceerd hout te gebruiken, waarmee Wesselink Kozijnen niet alleen kwaliteit, maar ook milieuvriendelijkheid levert.

Het STIP Keurmerk

Het STIP keurmerk staat voor duurzaam en verantwoordelijk ondernemen. Specifiek ontworpen voor bedrijven die hout gebruiken, zoals Wesselink Kozijnen, in hun productieprocessen, vertegenwoordigt het keurmerk een streven naar ecologische balans en ethische bedrijfsvoering. STIP staat voor 'Stichting Timber Procurement Assessment Committee,' en het keurmerk wordt toegekend aan organisaties die voldoen aan strikte normen op het gebied van duurzaam bosbeheer en verantwoorde inkooppraktijken.

Dit keurmerk is van bijzonder belang voor bedrijven in de bouw- en houtverwerkingsindustrie. Het waarborgt niet alleen het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen, maar garandeert ook de traceerbaarheid van de herkomst en een milieuvriendelijk productieproces. Voor consumenten en bedrijven die waarde hechten aan duurzaamheid in hun aankopen, biedt het STIP keurmerk de geruststelling dat ze investeren in producten die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Duurzaam vakmanschap met het STIP keurmerk bij Wesselink Kozijnen

Wesselink Kozijnen, een toonaangevende speler in de bouwsector, heeft zijn inzet voor duurzaamheid verankerd met het STIP keurmerk. Dit keurmerk is niet alleen een symbool van erkenning; het is een belofte aan klanten voor verantwoordelijk ondernemen. Het bedrijf gebruikt uitsluitend verantwoord geproduceerd hout, waarmee ze niet alleen de hoogste kwaliteitsnormen handhaven, maar ook bijdragen aan milieubehoud.

Het STIP keurmerk onderscheidt Wesselink Kozijnen als een voorloper in duurzaam vakmanschap. Dit keurmerk staat als een garantie voor transparantie, waar klanten niet alleen kiezen voor hoogwaardige kozijnen, maar ook voor een bewuste bijdrage aan een groenere toekomst. Wesselink Kozijnen benadrukt dat duurzaamheid niet slechts een toevoeging is, maar een kernwaarde die het fundament vormt van hun ambachtelijke producten.

Erkende kwaliteit en duurzaamheid

Wesselink Kozijnen versterkt zijn reputatie voor hoogwaardige producten door actief te zijn met diverse keurmerken, samenwerkingsverbanden en certificeringen. Als trots lid van de Timmerselekt Groep, onderscheidt Wesselink Kozijnen zich in vakmanschap en innovatie. Het FSC-keurmerk getuigt van hun toewijding aan duurzaam bosbeheer, terwijl het STIP-keurmerk garant staat voor milieubewust houtgebruik.

Met het KOMO-certificaat en het VCA-certificaat waarborgt Wesselink Kozijnen niet alleen technische kwaliteit maar ook een veilige werkomgeving. Het Politiekeurmerk bevestigt hun inzet voor inbraakpreventie. Daarnaast omarmen ze de SGT/Hout 100% certificering, waarbij het gebruik van verantwoord beheerd hout wordt gegarandeerd.

Deze brede betrokkenheid bij diverse keurmerken illustreert niet alleen de professionaliteit van Wesselink Kozijnen, maar ook hun diepgaande betrokkenheid bij duurzaamheid en veiligheid, waarmee ze een norm stellen binnen de branche waar kwaliteit hand in hand gaat met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Duurzaamheid gewaarborgd met het STIP keurmerk

In het samenkomen van ambacht en duurzaamheid legt Wesselink Kozijnen met trots de lat hoog met het STIP keurmerk. Het is meer dan een symbool; het is een belofte aan klanten voor verantwoordelijk ondernemen. Exclusief gebruik van duurzaam hout benadrukt niet alleen hun toewijding aan topkwaliteit, maar ook aan milieubehoud. Hier kiezen klanten niet alleen voor hoogwaardige kozijnen, maar ook voor een groenere toekomst. Wesselink Kozijnen bewijst dat duurzaamheid niet slechts een toevoeging is, maar een kernwaarde die hun ambachtelijke producten vormgeeft.

Reacties