Wat zijn de standaard afmetingen van aluminium kozijnen ?

Kozijnen zorgen voor de final touch van het exterieur van uw woning. Maar wat zijn de standaardafmetingen ? En wat zijn de laatste trends ?

Kozijnen zorgen voor de final touch van het exterieur van uw woning. Maar wat zijn de standaardafmetingen ? En wat zijn de laatste trends ? Aliplast, fabrikant van aluminium profielen voor kozijnen, deuren, gevelbekleding, pergola’s en veranda’s legt je de mogelijkheden uit.

Aluminium: bijzonder geschikt voor grote kozijnen
Aluminium is heel licht, maar tegelijkertijd ook héél sterk. Daardoor is het bijzonder geschikt voor grote kozijnen. Op die manier geniet je van veel lichtinval en een ruimtelijk effect. Aluminium is niet alleen geschikt voor grote kozijnen, maar is ook heel flexibel qua vorm: ronde of trapezium vormen zijn perfect mogelijk. Goed nieuws dus: geen standaardafmetingen, maar op maat van uw wensen.

Schuifpuien zonder drempel: vlak van binnen naar buiten
Een drempelloze schuifpui wordt in de hedendaagse architectuur steeds vaker toegepast. Deze schuifpui is uniek omdat het geen opstap meer heeft, noch van binnen naar buiten, noch van buiten naar binnen. Een groter ruimtegevoel en een makkelijke doorgang (voor kinderen, rolstoelgebruikers of minder mobiele personen) zijn de voordelen. Dankzij de verborgen gootlijn, hoef je geen schrik te hebben dat het water binnenkomt.

Hoekraam zonder profielen
Kies je voor een hoekraam ? Dit kan uitgevoerd worden zonder hoekprofiel, waarbij een hoek gevormd wordt door een verbinding van het glas.
Je kan ook kiezen voor een slanke schuifpui in een open hoek van 90°, zonder profielstijl op de hoek. Zo kan je maximaal genieten van een binnen-buitengevoel. Dankzij een hefschuifsysteem kan je het raam gemakkelijk openen.

Ontdek de Miniline: de schuifpui met ingebouwde ultraslanke profielen
Zowel in nieuwbouw als renovatiewoningen zijn aluminium kozijnen en deuren met slanke profielen een ware trend. Aliplast gaat nog een stukje verder: alle aluminium profielen van de minimalistische schuipui Miniline worden namelijk onzichtbaar ingebouwd. Blijft over: enkel het verticale aluminium profiel van slechts 20mm breed. Je woning en de ruimte rondom worden één. Deze schuifpuien kunnen tot 4 meter hoog gemaakt worden. Zo geniet je van een maximale lichtinval.

Aluminium kozijnen: een waaier van mogelijkheden
Aluminium kozijnen zijn tegenwoordig steeds populairder, want ook qua design heb je talrijke mogelijkheden. Je kiest namelijk zelf welke look je wil, want aluminium profielen zijn er in verschillende soorten. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl, van klassiek over pastorij tot modern. Aluminium kozijnen zijn beschikbaar in oneindig veel kleuren. Naar afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, of structuurlak. Desgewenst kan je binnen en buiten zelfs een andere kleur kiezen. Aluminium profielen gaan tientallen jaren mee: ze kunnen niet roesten, barsten of kromtrekken en zijn bijzonder kleurvast. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie. Da’s pas zorgeloos genieten.


Zoals je kan zien bieden aluminium kozijnen heel wat voordelen en mogelijkheden. Wil je meer info of een offerte voor jouw woning ? Neem contact met een Aliplast specialist in jouw buurt.