Foto: 2017-12/keukenplafond in 1 dag.jpg

Keukenplafonds in 1 dag

Wil je snel een mooi plafond plaatsen? Dan kun je ervoor kiezen in een spanplafond te investeren.

Dit plafond is niet alleen snel en gemakkelijk geplaatst, maar ziet er bovendien ook nog eens erg mooi uit. Je kunt vrijwel overal een spanplafond laten plaatsen, ook in de keuken.

In dit artikel lees je meer over spanplafonds. Zo lees je niet alleen wat de vele voordelen zijn van deze plafonds, maar ook welke mogelijkheden je hebt als je een spanplafond wil laten plaatsen.

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een plafond dat je onder jouw bestaande plafond ophangt. Het is gemaakt van kunststof, dat in een groot frame strakgespannen wordt. Door het plafond zo strak mogelijk te spannen en netjes op te hangen, ziet het plafond er erg strak uit.

De meeste mensen gebruiken spanplafonds in grotere leefruimtes als de woonkamer en de slaapkamer, maar je kunt dit plafond ook in de keuken ophangen. Een spanplafond kan goed tegen vocht. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken dat er lelijke vochtplekken op het plafond komen door de grote hoeveelheid vocht in de keuken.

De voordelen van een spanplafond in de keuken

Er zijn diverse voordelen verbonden aan het plaatsen van spanplafonds. Ten eerste kan een plafond tot 5m breed, geheel naadloos zijn. Naast de randen, zitten er geen naden in de plafonds. Dit geeft de plafonds een nette en strakke uitstraling. Daarnaast zijn de plafonds snel en eenvoudig te plaatsen. Het duurt slechts één dag om dit plafond op te hangen in de keuken. Ter vergelijking: het plaatsen van een systeemplafond duurt eigenlijk altijd langer dan een dag.

Een ander voordeel van het plafond, is dat de strip van het plafond multi-inzetbaar is. Je kunt deze strip namelijk ook gebruiken als ophangsysteem voor schilderijen. Wil je mooie schilderijen aan de muur hangen, zonder lelijke gaatjes in de muur te moeten boren? Dan is het zeker handig dat je de strip van het spanplafond als ophangsysteem kunt gebruiken voor jouw mooie kunst en favoriete foto's.

Tot slot zijn er vele mogelijkheden bij het plaatsen van spanplafonds. Veel mensen denken dat deze plafonds er vrijwel altijd hetzelfde uit zien, maar dit is zeker niet het geval. Meer over de vele mogelijkheden bij het plaatsen van deze unieke plafonds, lees je in onderstaande alinea.

De mogelijkheden van spanplafonds

Alle spanplafonds van gerenommeerde merken als Plameco worden van hoogwaardige materialen gemaakt. Het spanplafond kun je zelf samenstellen. Dit betekent dat je helemaal zelf bepaalt hoe jouw plafond eruit moet komen te zien.

Ook kun je zelf kiezen hoe de verlichting bij of achter jouw plafond opgehangen moet worden. Er zijn zelfs mogelijkheden om foto’s op het spanplafond of een deel daarvan te laten drukken. Dit betekent dat je helemaal zelf bepaalt wat voor sfeer de keuken precies moet krijgen. En wil je in iedere ruimte in huis hetzelfde plafond? Dan plaats je het plafond niet alleen in de keuken, maar ook in de andere ruimtes in je woning. Dit zorgt voor extra uniformiteit en bovendien voor flexibiliteit, want je kunt ieder plafond weer helemaal naar wens samenstellen.

Reacties
Anderen bekeken ook