Profielfoto van Niko Nederland
Niko Nederland
Schorsweg 4, 8171 ME VAASSEN
maandag
Op afspraak -
dinsdag
Op afspraak -
woensdag
Op afspraak -
donderdag
Op afspraak -
vrijdag
Op afspraak -
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Het belang van schakelaars

Op het eerste gezicht zijn schakelaars niet super prominent aanwezig, maar wel een heel bepalend detail dat je niet mag verwaarlozen.

Het verschil maken met schakelaars

Het is niet per sé het grote kunstwerk of dat prominente meubel dat je als eerst opmerkt, maar toch is je keuze van schakelaars enorm bepalend. Dit wordt ook nog eens versterkt doordat schakelaars door heel je woning terugkomen.

Dus hoe je het ook wendt of keert; de vorm, materiaal- en kleurkeuze gaat in z’n geheel wel een essentieel onderdeel vormen van je interieur. Het kan enerzijds een toegevoegde waarde bieden aan de stijl van elke kamer of net mooi contrasteren.

Investeer in schakelaars

Vaak wanneer mensen gaan (ver)bouwen of kopen, worden schakelaars over het hoofd gezien. Je kan je schakelaars ook altijd later nog aanpassen maar toch is het van belang om in een vroeg stadium al te spotten waar je aansluitingen zitten of zullen komen en hoe zichtbaar ze zijn. Dit gaat namelijk je keuze van schakelaars bepalen qua kleur en stijl.

Hoe kies je de ideale schakelaar?

Je kunt je keuze het best baseren op de kleuren of stijl die je al hebt gehanteerd in je woning en decoratie. Probeer dus een al aanwezige kleur of stijl te laten terugkomen in je schakelaars.

Daarnaast moet je ook nadenken over welke functie je schakelaar gaat hebben. In je woonkamer komen bijvoorbeeld veel mensen in contact met je schakelaars, dus daar is het zeker de moeite waard om een echt statement te maken en uit te pakken qua design of materiaal.

In de slaapkamer of overloop kan het dan weer wat neutraler. Dat is het leuke aan schakelaars; je kan in verschillende ruimtes of binnen dezelfde ruimte een verschillende keuze maken.

Toch weer wat anders?

Het leuke van Niko is in ieder geval dat wanneer je bent uitgekeken op de kleur van je schakelaars je er gemakkelijk weer een ander kleurtje op zet. Bekijk in deze video hoe je dat doet.

Bekijk alle verschillende afwerkingen van de Niko schakelaars hier of in deze online brochure.